JCB inovează din nou și lansează conceptul Teleskid

MEq
By MEq martie 15, 2017 02:35

JCB inovează din nou și lansează conceptul Teleskid

La Conexpo, JCB a prezentat primul miniîncărcător (skid steer) şi încărcător compact pe şenile cu braţ telescopic. JCB Teleskid este un produs nou, revoluţionar, al cărui braţ are o rază cu 60% mai mare decât a oricărui miniîncărcător de pe piaţă (o premieră în industrie), fiind singurul miniîncărcător din lume care poate săpa sub nivelul șasiului său la o adâncime de un metru. În plus, acest utilaj inovator poate atinge o înălţime cu 8% mai mare decât a oricărui skid steer.

”Prin inovaţie, acest utilaj va depăşi aşteptările clienţilor noştri ca primul miniîncărcător şi încărcător compact pe şenile cu braţ telescopic. JCB Teleskid are o rază mai mare, o înălţime de ridicare mai mare şi poate săpa mai adânc decât orice alt skid steer”, a afirmat Tim Burnhope, JCB Chief Innovation and Growth Officer.

JCB se numără printre pionierii tehnologiei telescopice, lansând în urmă cu circa 40 de ani modelul Loadall, care în prezent este cel mai bine vândut încărcător cu braţ telescopic din lume. În urmă cu aproximativ 25 de ani, JCB introducea o altă inovaţie: primul miniîncarcător din industrie cu un singur braţ – sau ”Powerboom” – ducând siguranţa la un alt nivel. Acum, compania a mai făcut un pas în materie de soluţii inovatoare, combinând două tehnologii într-una pentru a obţine noul JCB Teleskid.

”JCB Teleskid poate face treaba a patru utilaje – ca încărcător cu braţ telescopic, ca stivuitor, ca încărcător compact şi că miniîncărcător, toate într-un singur utilaj uşor de întreţinut. Braţul telescopic le va permite operatorilor să încarce camioane fără a necesita rampă, să depăşească obstacole sau să sape sub nivelul șasiului maşinii, toate cu o bună vizibilitate asupra ataşamentului”, a adăugat Tim Burnhope.

JCB Telskid va fi singurul skid steer de pe piaţă capabil să combine capacitatea de ridicare verticală cu cea radială. Un sistem unic de egalizare a poziţionării cupei permite ca nivelul cupei să fie reglat și menținut pe tot intervalul de mișcare al braţului.
JCB Telskid are de o cabină complet închisă, mai mare cu 33% decât media din industrie, iar la interior dispune de software-ul JCB myCHOICE, datorită căruia capacitatea de reacţie a comenzilor şi sensibilitatea joystick-ului sunt adaptate pentru a se potrivi preferinţelor operatorului. Un motor JCB Ecomax de 74 hp (55 kW) va asigura un cuplu ridicat la turaţii reduse şi conformitate cu ultimele standarde de emisii Tier 4 Final / Stage IIIB.
Modelele Teleskid pe şenile şi pe roţi vor fi comercializate în America de Nord, în vreme ce pieţelor europene le va fi destinată doar versiunea pe roţi, care este mai populară în această regiune.

MEq
By MEq martie 15, 2017 02:35