JASO lansează prima macara cu braț înclinat hidraulic de 18 t capacitate: J198HPA

MEq
By MEq noiembrie 1, 2021 13:28

JASO lansează prima macara cu braț înclinat hidraulic de 18 t capacitate: J198HPA

Inițial, proiectul a fost gândit ca o restilizare a modelului J168HPA, lansat în 2014 și care a marcat un punct de cotitură pentru piața macaralelor cu braț înclinat hidraulic. În cele din urmă, s-a ales o reproiectare aprofundată, iar acest model a fost dezvoltat ca parte a gamei medii de macarale cu braț înclinat. Cu o capacitate de 18 t, J198HPA este cea mai mare macara de acest tip (din gama JASO) în termeni de sarcină maximă și una dintre cele mai mari de pe piață, destinate proiectelor urbane sau celor desfășurate la mare înălțime, pe șantierele din interiorul orașelor.

J198HPA are o capacitate maximă de 18 t în operarea în 3 ramuri și o sarcină la vârf de 1,6 t la un braț de 55 m. Macaraua poate rula și doar în regim Direct Pull, cu un bloc de cârlig special Slim Line, pentru a atinge o sarcină la vârf de 1,8 t (cu braț de 55 m) și o sarcină maximă de 6 t. În plus, oferă mai multe opțiuni de diagramă de sarcină, lungimi de braț și sarcini maxime de 8 t, 10 t și 12 t în operarea în 2 ramuri. Comutarea între diferitele configurații se face cu ușurință la fața locului.

Design nou, specific JASO
Ca de obicei la macaralele cu braț înclinat hidraulic JASO, cilindrul hidraulic este poziționat în spatele turnului (între contra-braț si partea rotitoare). Astfel, atunci când macaraua nu este în operare, tija pistonului hidraulic este complet retrasă în cea mai solidă poziție a cilindrului, asigurându-i o durată de viață.

Brațul, complet optimizat, începe de la lungimea de 30 m și poate fi mărit în trepte de câte 5 m până la o lungime maximă de 55 m și o rază minimă de 8 m în afara serviciului (OOS – Out-Of-Service). O atenție deosebită a fost acordată îmbunătățirii procesului de asamblare, care este ușor, simplu, sigur și extrem de rapid datorită optimizării greutății și pre-asamblării optimizate.

La acest nou model, cilindrul hidraulic este preinstalat din fabrică. Face parte dintr-un singur ansamblu, foarte compact, format din platforma rotitoare (turela), vârful turnului și baza pivotantă a brațului, cu mecanisme preinstalate, folosind conectori rapizi, atât la părțile electrice, cât și la cele hidraulice.

Ca urmare a optimizării greutății, vârful turnului/placa rotativă reprezintă partea cea mai grea (o greutate totală de 12,1 t). Atunci când există limitări de acces pentru echipamentele auxiliare, procesul de asamblare poate fi adaptabil, reducând astfel greutatea componentelor până la 6,8 t. Optimizarea are un impact și asupra transportului, deoarece partea superioară a macaralei poate fi transportată în 3 camioane. Cu alte cuvinte, sunt necesare doar 5 camioane pentru a expedia întreaga macara până la înălțimea ei autoportabilă.

Troliul de ridicare a fost integrat în braț, ceea ce permite rularea cablurilor la sol, accelerând astfel procesele de asamblare și demontare a macaralei și sporind siguranța procesului. În plus, toate platformele, precum și balustradele, sunt preinstalate și pliabile, oferind un design mai curat. Toate punctele de acces sunt optimizate și, printre alte avantaje, nu mai este necesară utilizarea unui ham de siguranță pentru accesarea dulapurilor electrice de distribuție și a punctelor de acces principale.

Raza de pivotare cu tot cu contragreutăți din beton (sau, opțional, din beton cu cadru de oțel) este de 8,2 m. Cu contragreutăți din otel, raza poate fi redusa la 7,9 m și poate fi transportată pre-asamblată, pentru o asamblare mai sigură și mai rapidă.

Acest model, folosind un sistem standard de turn de 1,75 x 1,75 m cu secțiuni lungi de 12, de 6 și de 3 m, poate atinge o înălțime de 38,1 m. Pot fi atinse înălțimi mult mai mari atunci când sunt folosite sisteme de turn de 2,16 x 2,16 m. În plus, pentru anumite aplicații, macaraua poate fi montată pe sisteme de turn de 1,87 m, ce-i oferă un avantaj considerabil față de alte macarale de dimensiuni similare. Sunt disponibile două tipuri de baze transversale (de 4,5 x 4,5 m și 6 x 6 m), ce asigură o înălțime maximă de 38,9 m, respectiv 44,8 m, cu un braț de 30 m.

J198HPA vine cu un troliu de ridicare de 45 kW care permite o viteză maximă de 154 m/min și un troliu opțional de 65 kW, pentru o viteză extrem de rapidă de 227 m/min. Tamburul de ridicare Lebus poate fi prevăzut cu caneluri și o frână secundară opțională.

Macaraua este echipată cu sistemul ECO Mode, care funcționează în trei moduri:
● Putere maximă
● Modul ECO, care reduce consumul de energie cu 25%
● Modul SUPER-ECO, care reduce consumul de energie cu până la 50%
Gratie acestui sistem, se poate utiliza un motor de ridicare mai mare, reducând consumul de energie pe șantierele cu restricții de alimentare — fără a afecta viteza de coborâre.

MEq
By MEq noiembrie 1, 2021 13:28