Himoinsa deschide o filială în Africa de Sud

MEq
By MEq iunie 27, 2016 19:07

Himoinsa deschide o filială în Africa de Sud

Specializată în proiectarea, fabricarea şi distribuţia de echipamente de generare a energiei electrice, compania spaniolă Himoinsa intenţionează să deschidă o filială în Africa de Sud, către finele anului 2016. Subsidiara va oferi suport pentru regiunea vastă SADC (Southern African Development Community, ce include 15 state din partea subsahariană a continentului), deservind clienţi din ţări precum Zambia, Zimbabwe, Malawi, Botswana, Namibia, Lesotho şi Swaziland.

Africa de Sud este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari importatori de grupuri electrogene din Africa. Potrivit unor surse, Africa de Sud a importat în 2015 grpuri electrogene în valoare de 155 mil $, devenind țara africană cu cea mai mare cerere pe piața generării de energie electrice, urmată de Algeria, Egipt, Nigeria și Libia.
Himoinsa are o istorie de succes de aproape 35 de ani și este prezentă pe piaţa din Africa încă din anii 1990, cu aproape douăzeci de distribuitori pe tot continentul. Compania consideră Africa o piață interesantă, cu un excelent potențial de creștere, cerințele clienţilor de aici potrivindu-se cu gama de produse Himoinsa. „Obiectivul nostru este să fim aproape de piață și să aducem nevoile pieței locale în fabrica noastră din Europa. Acesta este modul în care garantăm clienților noștri un produs pe măsură și servicii rapide”, a afirmat Guillermo Elum, Sales & Marketing Director Himoinsa în EMEA (Europe, Orientul Mijlociu şi Africa).

Himoinsa va deservi piaţa din Africa de Sud de la fabricile sale din Europa, care garantează produse de calitate superioară, echipamente cu certificat de garanție de doi ani și service tehnic 24/7 și piese de schimb. „Toate proiectele pe care le desfăşuram în Africa de Sud, ca de altfel în întreaga lume, includ punerea în funcțiune a unităților, de câte ori clientul solicită acest lucru, împreună cu training de specialitate la fața locului pentru toți tehnicienii, pentru a ne asigura că unitățile sunt perfect întreținute”, a mai spus Guillermo Elum. Piaţa din Africa de Sud va dispune din partea echipei de ingineri a copmaniei de dezvoltarea unui produs de tipul Plug and Play care să asigure o instalare rapidă și o configurare ușoară, pentru a mări și/sau reduce puterea generată, în funcție de nevoile fiecărui client, în primul rând în centrale energetice şi în proiecte IPP.

Himoinsa este parte a Grupului Yanmar încă din 2015. Yanmar este unul dintre producătorii de motoare de top din lume; alianţa sa comercială cu Himoinsa a făcut posibilă îmbinarea expertizei ingineriei japoneze cu experiența consolidată a constructorului spaniol în producerea de grupuri electrogene. Compania a furnizat deja sute de unităţi pe piaţa sud-africană pentru proiecte de minerit, construcții, agricultură și telecomunicații.

MEq
By MEq iunie 27, 2016 19:07