Hexagon achiziționează Xwatch, consolidându-și portofoliul de siguranță în construcții

MEq
By MEq aprilie 23, 2024 14:00

Hexagon achiziționează Xwatch, consolidându-și portofoliul de siguranță în construcții

Story Highlights

  • Hexagon
  • Xwatch Safety Solutions
  • machine control hardware and software technologies
  • OEM agnostic solutions
  • digital construction product suite
  • safety protocols

Related Articles

Hexagon, lider global în soluții de realitate digitală ce combină senzori, software și tehnologii autonome, a anunțat achiziția Xwatch Safety Solutions. Xwatch furnizează tehnologii hardware și software de control al mașinii concepute pentru a îmbunătăți protocoalele de siguranță pe șantierele de construcții. Acestea includ controlul înălțimii, controlul mișcării și indicarea capacității nominale (RCI) pentru utilaje grele, permițând operatorilor să limiteze înălțimea unui excavator și să stabilească limite laterale pentru a defini o zonă de lucru, sporind semnificativ siguranța în jurul utilajului.

Xwatch a mai colaborat cu divizia Geosystem de la Hexagon pentru dezvoltarea sistemului 3D Avoidance Zone, o parte integrantă a suitei digitale de produse pentru construcții.

„Siguranța este un criteriu din ce în ce mai important pentru clienții noștri din construcții”, a declarat Paolo Guglielmini, Președinte și CEO, Hexagon. „Tehnologii precum soluțiile Xwatch sunt deja obligatorii în contractele publice din Marea Britanie și vedem că această tendință se extinde și mai mult în viitor. Echipa de la Xwatch a dezvoltat o gamă impresionantă de soluții agnostice OEM care se adresează unei nevoi reale ale clienților și se încadrează perfect în portofoliul nostru de produse digitale pentru construcții. Sunt încântat că Xwatch se alătură companiei Hexagon.”

În 2023, Xwatch a generat venituri de aproximativ 4 mil. euro, cu marje operaționale ușor sub media diviziei Geosystem. Xwatch are 17 angajați, în principal în Marea Britanie, iar tranzacția va fi complet finalizată în aprilie.

MEq
By MEq aprilie 23, 2024 14:00