Hatz Diesel aduce la Bauma un nou motor cu trei cilindri

MEq
By MEq februarie 21, 2016 13:57

Hatz Diesel aduce la Bauma un nou motor cu trei cilindri

La târgul din aprilie, Hatz Diesel va prezenta o linie completă de motoare industriale până în 56 kW, dar pentru prima dată producătorul german va veni cu un model în 3 cilindri, răcit cu apă, ca o completare a seriei H. Pe lângă acesta, Hatz va propune şi soluţii pentru norma viitoare Stage V, precum şi grupuri electrogene moderne şi grupuri hidraulice.

Pe lângă motoarele deja existente Hatz 4H50 răcite cu apă, la târg vor fi şi viitoarele unităţi cu trei cilindri. Pentru un proces de ardere optim, cele mai bune caracteristici de funcționare și emisii reduse, acestea sunt echipate cu tehnologia Bosch common rail (pres. max. de injecție 1800 bar), similară cu cea cu patru cilindri. Pentru prima dată, acest sistem este folosit pe un motor diesel off-highway cu trei cilindri. Datorită turbocompresorului şi intercooler-ului, motoarele au un cuplu maxim de 185 Nm (de la 1600 la 2000 rpm) și o putere maximă de 42 kW. În plus, spațiul de instalare necesar este de doar un sfert de metru cub.

Noul motor cu trei cilindri are o capacitate de 1,5 l, iar producția de serie va începe în 2018. Hatz 3H50TI nu necesită post-tratare și e conform cu standardele EU Stage IIIA şi EPA Tier 4 interim, în gama de puteri de la 19 la 37 kW.
Modelul 3H50TIC este proiectat în special pentru pieţele din US, Canada şi anumite ţări din Asia. Iar pentru a se încadra în cerinţele impuse de standardele Tier 4F (19 – 56 kW) şi Stage IIIB (37 – 56 kW), combinaţia dintre un sistem extern EGR şi un catalizator de oxidare diesel (DOC) va asigura reducerea necesară de emisii. Ambele versiuni de motoare vor extinde gama de produse Hatz începând cu 2018.

Toate motoarele din familia de motoare H, introdusă în ianuarie 2014, se caracterizează printr-un concept inovator, cele mai compacte dimensiuni din clasa sa şi componente premium exclusive, producția făcându-se în Germania. “Greutatea şi valorile de consum sunt mai mici decât ale oricăror alte motoare din clasa lor. Iar acest lucru e posibil, printre altele, graţie tehnologiei iHACS (intelligent Hatz Advanced Combustion Strategy) cu o geometrie sofisticată a camerei de ardere, precum şi tehnologiei de injecţie Bosch”, a spus Christian Hatz, Managing Director Research & Development. În prezent, Motorenfabrik Hatz este singurul producător mondial ce oferă o gamă de motoare certificate Tier 4F cu puteri până în 19 kW.

“La Bauma, vom prezenta soluţii Stage V pentru modelele Hatz 3H50TICD şi 4H50TICD ce vor fi lansate pe piaţă înainte de introducerea noii legislaţii din 2019 privind emisiile”, a declarant Wolfram Hatz, Commercial Managing Director.
Cu o istorie de peste 135 ani, Motorenfabrik Hatz este lider mondial în producerea de motoare diesel cu puteri până în 56 kW. Motoarele lor se regăsesc pe utilaje de construcţii, compresoare, maşini agricole şi alte echipamente.
05_Hatz HAA-25HDCW_01

MEq
By MEq februarie 21, 2016 13:57