Grove a lansat macaraua tot-teren cu 4 axe GMK4070L

MEq
By MEq decembrie 3, 2022 13:35

Grove a lansat macaraua tot-teren cu 4 axe GMK4070L

Pentru a-și consolida gama de macarale tot-teren cu patru axe, Manitowoc a prezentat la Bauma 2022 noua macara Grove GMK4070L de 70 t. Conform producătorului, aceasta are cele mai puternice diagrame de sarcină și cel mai lung braț din clasa sa la 60 m. Mai exact, la 60 m, macaraua ridică 4,4 t, în timp ce la 49 m poate ridica sarcini de până la 8,3 t. Când lucrează la o rază maximă de 46 m, GMK4070L va ridica la vârf 1 t.

Dacă brațul principal de 60 m este asociat cu opțiunea de braț basculant de 15 m, plus vârf, se poate atinge o înălțime maximă de până la 78 m. Aceste capacități sunt asociate mai frecvent macaralelor de 100 t și permit noului model să preia lucrări care ar necesita de obicei macarale mai mari.

Pe șosele
Cu o versatilitate de neegalat, GMK4070L oferă o serie de opțiuni de deplasare. La o configurație de 16,5 t pe axă, macaraua poate transporta o contragreutate impresionantă de 17,8 t. În situațiile care necesită 12 t pe axă, macaraua transportă o contragreutate de până la 13,3 t, în timp ce pentru configurațiile de 10 t pe axă, se poate deplasa cu o contragreutate de 5,3 t.

Un retarder Telma inclus în designul autoșasiului reduce riscul de supraîncălzire și uzura generală a sistemului de frânare de serviciu convențional. Sistemul de frânare Telma fără frecare și fără întreținere rămâne eficient chiar și după oprirea motorului sau atunci când cutia de viteze este în poziția (treapta) neutru, asigurând o putere de frânare completă, indiferent de viteza macaralei.

Operatorii beneficiază de interiorul noii cabine cu vizibilitate ridicată, ce oferă cele mai bune niveluri de protecție în conformitate cu normele europene ECE R29-3, asigurând o securitate excepțională la impactul frontal, plafon și rezistența peretelui spate. Puterea autoșasiului și a suprastructurii provine de la un singur motor diesel Mercedes Benz OM470LA cu 6 cilindri de 320 kW (430 hp). Conform cerințelor Euromot 5/Tier 4 Final, acest motor eficient este aprobat pentru utilizarea cu biodiesel (HVO Diesel), pentru clienții care doresc să reducă emisiile de CO2 sau să îndeplinească cerințe stricte de mediu. Ca în cazul majorității noilor macarale mobile Grove, modul ECO al motorului poate fi utilizat împreună cu modul Fuel Saver al transmisiei, pentru o eficiență imbatabilă a consumului de combustibil.

Tehnologia și automatizarea, în prim-plan
GMK4070L este una dintre primele macarale Manitowoc care oferă noua platformă digitală Grove CONNECT. Aceasta le permite utilizatorilor acces în timp real la datele flotei. Prin Grove CONNECT, managerii de flotă pot obține informații instantanee despre performanțele macaralei cu doar câteva atingeri ale display-ului. Tehnicienii de service sunt asistați în optimizarea depanării și de la distanță, reducând frecvența deplasărilor în teren și consolidând programele de întreținere preventivă.

Funcția opțională MAXbase ajută utilizatorii să reducă timpul de configurare pe șantier și să le ofere o gamă mai largă de poziții ale calajelor. Cu această opțiune, macaraua devine o alegere ideală pentru spații restrânse sau în proiectele în care obstacolele împiedică instalarea în locația preferată. Sistemul MAXbase permite extinderea cu ușurință celor patru stabilizatori hidraulici dublu telescopici într-o gamă de poziții simetrice și asimetrice. Acest lucru maximizează flexibilitatea și permite ca lucrările de ridicare să continue în medii nu tocmai ideale.

Ușurând viața operatorului, sistemul de control al macaralei (CCS – Crane Control System) Manitowoc acceptă atât instalarea, cât și ridicarea. Folosind funcția Boom Configurator, operatorul poate selecta configurația optimă a brațului cu șapte secțiuni MEGAFORM, cu sistem dublu de fixare TWIN-LOCK.

MEq
By MEq decembrie 3, 2022 13:35