FHB40-55 – cel mai nou stivuitor electric TCM

MEq
By MEq ianuarie 27, 2022 15:21

FHB40-55 – cel mai nou stivuitor electric TCM

TCM a anunțat dezvoltarea celui mai nou stivuitor electric al său, FHB40-55. Conceput pentru a oferi operațiuni de manipulare a materialelor la cele mai înalte standarde de confort, eficiență și siguranță, acest stivuitor electric cu 4 roți oferă toată puterea și manevrabilitatea unui utilaj echivalent cu motor termic, având însă emisii zero și un cost total scăzut de proprietate.

Noul stivuitor este conceput pentru a fi confortabil pentru operatori și ușor de utilizat, chiar și în cele mai lungi ture de lucru. Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea și siguranța operatorului, reducând zilele de lucru pierdute din cauza efortului fizic. Comenzile și scaunele ergonomice permit operatorilor să preia controlul cu un efort minim, iar mini-volanul permite un control precis și o vizibilitate mai bună decât multe alte stivuitoare.

Manetele hidraulice sunt poziționate pentru un confort maxim, iar controlul electronic (în vârful degetelor operatorului) înseamnă că operatorii pot efectua toate operațiunile de care au nevoie, fără a ridica mâna – chiar dacă poartă mănuși. Stivuitorul este, de asemenea, foarte silențios. De fapt, funcționează aproape fără zgomot, având cea mai silențioasă pompă hidraulică de pe piață. Poluarea fonică produsă de multe stivuitoare poate îngreuna gândirea clară și lucrul eficient, lucru ce conduce la niveluri mai scăzute de productivitate, putând crește afecțiunile de sănătate și fluctuația personalului. La acest nou stivuitor, funcționarea aproape silențioasă înseamnă că operatorii pot lucra eficient, fără a fi afectați de oboseala sau stresul cauzat de zgomot.

Gama FHB se pretează atât pentru operarea în interior, cât și în exterior. Dispune de controlul intern al climei (în cabină), pentru a permite operatorilor să se adapteze cu ușurință la mediul lor (cu aer condiționat integrat și căldură instantanee). La nevoie, geamurile se deschid ușor, pentru o ventilație excelentă. Nu în ultimul rând, este rezistent la intemperii, permițând lucrul fără întreruperi în aer liber – indiferent de vreme.

Stivuitorul electric TCM FHB40-55 are un design care îi permite operatorului o vedere clară de jur împrejur. Nu este nevoie să se aplece pentru a vedea în față. De asemenea, interiorul cabinei realizat în mod intenționat din materiale închise la culoare, ceea ce ajută la reducerea reflexiilor în geamuri.

Sistemul de asistență avansată a operatorului calculează și ajustează automat viteza. Funcția „hill hold” împiedică utilajul să se ruleze înapoi atunci când se află pe o rampă, iar senzorul de sarcină monitorizează ridicarea, înclinarea, viteza și masa încărcăturii, pentru a face ajustări automate ale performanței.

Iluminarea este, de asemenea, bună, ceea ce înseamnă că acest stivuitor poate fi utilizat cu ușurință și în siguranță în orice condiții, inclusiv pe lumină slabă și vreme rea. Cabina utilajului are protecție deasupra și lumini montate în spatele catargului, ce luminează încărcătura și împrejurimile. Luminile de siguranță se activează automat la nevoie, în funcție de direcția de mers. De asemenea, definesc limite sigure în jurul stivuitorului pentru lucrătorii din apropiere. Iar luminile de mers permit operarea flexibilă, cu fază scurtă, lumini față, stop și spate, far și semnalizatoare opționale.

Stivuitorul electric TCM FHB40-55 este proiectat pentru eficiența energetică – esențială pentru reducerea costului total de proprietate – oferind în același timp toată puterea unui utilaj cu motor mare. Astfel, FHB40-55 se descurcă mult mai mult decât un stivuitor diesel cu motor mare, dar cu silențiozitatea și eficiența pe care modelele de motoare echivalente nu le pot egala.

Acceleratorul de putere poate fi activat pentru o creștere instantanee a puterii, cum ar fi atunci când urcă o pantă sau pentru sarcini deosebit de grele. Creșterea cuplului ajustează automat cuplul motorului, îmbunătățind performanța prin menținerea turației în rampe și la coborâre. În plus, FHB40-55 vine cu o gamă de baterii plumb-acid sau litiu-ion. Utilizatorii de baterii litiu-ion vor beneficia de posibilitatea de a-și încărca utilajul fără a deschide vreuna dintre uși.

Disponibil în 6 modele diferite, inclusiv un model cu șasiu compact (ideal pentru spații înguste) și un model de înaltă performanță pentru operare intensivă, stivuitorul FHB40-55 poate îndeplini diverse cerințe operaționale. Există patru capacități disponibile: 4,0, 4,5, 5,0 și 5,5 tone.

MEq
By MEq ianuarie 27, 2022 15:21