F-MAX Open Days, “International Truck of the year 2019”, în România

MEq
By MEq aprilie 15, 2019 19:42

F-MAX Open Days, “International Truck of the year 2019”, în România

Devenit un element cheie al expansiunii globale a Ford Trucks, prin caracteristicile sale ce redefinesc nivelul de concurență în transportul internațional, F-MAX pornește la drum într-un turneu european ce va acoperi opt țări, cu o oprire de nouă zile în România. Până pe 19 aprilie, F-MAX va vizita trei orașe din țară, fiind prezentat clienților din București, Suceava și Timișoara cu ocazia evenimentului F-MAX Open Days.

„Conceput și dezvoltat de la zero de către Ford Trucks, noul F-MAX a câștigat o importantă recunoaștere și popularitate pe scena mondială. În calitate de câștigător al titlului Camionul Internațional al Anului, cel mai respectat și prestigios premiu din industria vehiculelor comerciale grele, F-MAX a fost proiectat să răspundă la maximum așteptărilor și cerințelor clienților și flotelor Ford Trucks. Cum ne place să spunem, «The New Big is in town»” – a declarat Selim Yazici, Managing Director Ford Trucks pentru Europa de Sud-Est și Balcani.

“Suntem mândri că am fost prima țară la nivel internațional care a lansat oficial noul Ford Trucks F-MAX, pe piața din România, în luna octombrie a anului trecut. Imediat după lansarea cu succes de la București, am continuat o serie de evenimente locale, dedicate în particular managerilor companiilor de transport. Astfel, în noiembrie am făcut un mini-maraton și am vizitat încă 6 orașe (Brașov, Suceava, Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Baia Mare), unde ne-am întâlnit cu peste 2.000 de clienți.

Evenimentele de tip open days pe care le organizăm în această lună sunt dedicate tuturor: atât managerilor de flote, partenerilor noștri, cât și șoferilor care și-au exprimat în repetate rânduri dorința de a testa noul cap tractor. Ne dorim și ne bucurăm să venim în întâmpinarea dorințelor lor într-o atmosferă festivă, plină de surprize și voie bună”, spune Alexandra Siminiuc, Director Marketing și Operațiuni Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România.

Cu obiectivul de a fi prima alegere pentru transportatorii care își doresc să își maximizeze profitabilitatea, Cefin Trucks estimează că 2019 va însemna o extindere substanţială a cotei de piaţă pe segmentul de capete de tractor. Creșterea va fi generată în primul rând de prezența în portofoliul său a F-MAX, Camionul Anului 2019, un produs de top însegmentul de transport internaţional.

Despre F-MAX
F-MAX, dezvoltat pentru a furniza puterea și performanța pe care utilizatorii o caută în condiții provocatoare, a fost testat pe parcursul a peste 5 milioane de km în 11 țări de pe patru continente. Conceput pentru cerințe diverse ale pieței, noul F-MAX a trecut cu succes testele efectuate în cele mai dificile climate și terenuri.

F-MAX oferă confort și lux prin noua sa cabină de 2,5 m, cu un design modern și abordarea orientată spre șofer. Designul tabloului de bord în stilul cockpit asigură un spațiu ergonomic, în care toate funcțiile sunt ușor accesibile. Chiar și detaliile minore sunt create pentru a spori plăcerea experienței de conducere. Cheia este sentimentul de spațiu generos oferit de cabină.

F-MAX oferă toate acestea cu o podea plană (o înălțime interioară de 2160 mm) și o ajustare a scaunelor de 260 mm. În plus, oferă șoferilor un spațiu de stocare patentat în stil avion și un pat superior inovativ, cu un unghi de pliere de 90 de grade. Noul vehicul oferă chiar o senzație de frânare asemănătoare cu cea a unui autovehicul. În plus, garantează o foarte bună silențiozitate interioară, datorită torsiunii și rigidității cabinei (cele mai bune din clasa sa), zgomotului scăzut al motorului și designului care asigură reducerea zgomotului în timpul mersului.

F-MAX oferă o gamă de spații de depozitare generoase și ușor accesibile. Suprafața de depozitare supradimensionată (în stil avion), spațiile de depozitare de deasupra capului șoferului și zonele de depozitare exterioare de pe ambele părți ale vehiculului sunt ușor de utilizat și de curățat. Unghiul de deschidere al ușii pe trei niveluri poziționează F-Max printre liderii din categoria sa când vine vorba de intrarea/ieșirea din cabină. Treptele de acces sunt complet etanșe la apă și praf.

Dispozitivele interne de iluminare din zona patului și a compartimentului șoferului, sistemele automate de control a climatizării și caracteristicile de reglare a volanului oferă un confort sporit în cabină. Un mini-frigider și un filtru de cafea (pe unele modele) oferă un plus de confort. Scaunul de ultimă generație oferă un confort maxim, cu o gamă de ajustare de până la 260 mm, cu tapițerie din material respirabil de înaltă calitate și design ergonomic, pentru un suport lombar optim la condus.

Putere și eficiență
Costul Total de Proprietate (Total Cost of Ownership) este un factor cheie pentru noul F-MAX.
Producția și dezvoltarea produsului, combinate cu creșterea integrării verticale, fac ca Ford Trucks să aibă un avantaj competitiv în ceea ce privește prețul.

Noul F-MAX are un motor de înaltă performanță de 500 CP, 2500 Nm și 400 kW putere de frânare. Aerodinamica superioară, calibrarea sistemului de propulsie și caracteristicile tehnice asigură performanțe remarcabile în ceea ce privește consumul de combustibil, cu o marjă de îmbunătățire de 6% față de modelele anterioare. Caracteristicile tehnice includ tehnologia E-APU, funcția eco-roll, cruise control predictiv (Max Cruise). Datorită costurilor scăzute de mentenanță și intervalelor lungi de service, noul F-MAX aduce o economie de până la 7% la costurile de întreținere. Motorul Ecotorq oferă performanțe maxime și un consum minim de carburant în orice condiții de drum.

Transmisia automată ZF cu 12 trepte și diferite moduri de condus (precum modul Eco și Power) ajută la optimizarea consumului de combustibil. Noul F-MAX dispune de turbină cu geometrie variabilă, pompă de apă și un compresor cu viteze multiple de lucru, cu o putere de frânare de 400 kW pentru motorul care atinge puterea totală de 1000 kW cu opționalul intarder.

Tehnologie de vârf
Cu noul F-MAX, Ford Trucks lansează „ConnecTruck” – o tehnologie revoluționară ce oferă beneficii la scară largă, inclusiv monitorizarea de la distanță a vehiculului, folosind software-ul de diagnosticare la distanță și software-ul „over-the-air”. Harta Topografică Specială înseamnă că F-MAX este capabil să analizeze condițiile rutiere, permițând vehiculului să conducă la viteze optime, reducând astfel consumul de combustibil cu până la 4%. Integrarea FMS permite Modulului ConnecTruck și Ford Trucks cloud să acționeze ca un cumul de date pentru un terț, având acces de la distanță la datele selectate pentru vehicul.

Noul F-MAX oferă asistență la drum prin sistemele: Adaptive Cruise Control, Predictive Cruise Control (Max Cruise), sistemul avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Brake System), asistența la pornire în rampă (Hill Launch Assist), sistemul de avertizare la încălcarea benzii (Lane Departure Warning), dispozitivul limitator de viteză reglabil și controlul electronic al stabilității (Electronic Stability Control).

Display-ul color TFT cu ecran de 8″ afișează toate funcțiile vehiculului, de la presiunea anvelopelor, temperatura din exterior, până la funcțiile de evaluare a stilului de condus al șoferului. Comutatoarele de control amplasate pe volanul din piele permit navigarea între diferitele aplicații. Sistemul de navigație specific încorporat, link-ul web și implementarea Apple CarPlay, la fel ca și funcțiile de conectare Bluetooth sunt prezentate pe ecranul tactil multimedia LCD de 7.2″.

Designul farurilor optimizează vizibilitatea pe timp de noapte, luminând mai puternic drumul, pentru ca niciun detaliu să nu scape din traiectoria de mers a șoferului. Iluminatul de asistență la manevre de parcare, luminile de zi cu LED-uri și iluminarea cu LED opțională îmbunătățesc sistemul de lumini standard al vehiculului.

MEq
By MEq aprilie 15, 2019 19:42