Epiroc preia STANLEY Infrastructure de la Stanley Black & Decker

MEq
By MEq decembrie 18, 2023 14:56

Epiroc preia STANLEY Infrastructure de la Stanley Black & Decker

Epiroc, companie activă în industria minieră și de construcții, va achiziționa STANLEY Infrastructure, un producător global de unelte de lucru pentru excavatoare și scule hidraulice portabile, de la Stanley Black & Decker, Inc. Achiziția strategică va consolida prezența Epiroc în sectorul de unelte de lucru pentru infrastructură și construcții, în special pe piața din Statele Unite.

STANLEY Infrastructure, o divizie a segmentului de business Industrial al Stanley Black & Decker, are sediul central în Milwaukie, Oregon, Statele Unite. Aceasta concepe, produce și comercializează unelte de lucru (atașamente), folosite în mod obișnuit pe excavatoare, și scule portabile hidraulice și alimentate cu baterii pentru uz în proiecte de infrastructură, construcții, reciclare deșeuri, demolare și infrastructură feroviară. Printre mărcile sale puternice se numără LaBounty, Paladin, Pengo și Dubuis.

Stanley Infrastructure a estimat venituri în 2023 în intervalul aproximativ de 450 până la 470 mil. dolari și are aproximativ 1.380 de angajați, în principal în Statele. Are 10 unități de producție în mai multe țări: Statele Unite, Canada, Franța și China. Marea majoritate a veniturilor sunt generate de piața din America de Nord.

„Suntem foarte încântați de această achiziție strategică, care este un pas major pentru a ne consolida prezența pe termen lung în industria infrastructurii și a construcțiilor”, spune Helena Hedblom, președintele și CEO-ul Epiroc. „Stanley Infrastructure are produse, servicii și soluții lider în industrie, cu mărci de renume și relații solide cu clienții și o cultură puternică. Portofoliile noastre de produse sunt complementare, iar astfel ne acoperim câteva zone importante din oferta noastră actuală. În plus, obținem acces la o rețea largă de vânzări indirecte, care ne va diversifica și consolida amprenta. Infrastructura și construcțiile au factori atractivi care includ urbanizarea și reciclarea deșeurilor pentru producția de oțel, ceea ce va susține creșterea pe termen lung.”

„Clienții vor avea acces la un portofoliu de produse mai complet, pe care, împreună, vom continua să îl dezvoltăm pentru a satisface nevoia tot mai mare a clienților pentru versatilitate și productivitate”, spune Goran Popovski, președintele Diviziei Tools & Attachments de la Epiroc. „Suntem nerăbdători să primim echipa Stanley Infrastructure în grupul Epiroc și să creștem cu succes împreună.”

Prețul de achiziție este 760 mil. dolari. Achiziția este supusă unor înregistrări de reglementare și este de așteptat să fie finalizată în primul trimestru al lui 2024.

MEq
By MEq decembrie 18, 2023 14:56