Dimensiune convențională, performanță și design de top pe noul excavator Kobelco SK210(N)LC-11

MEq
By MEq noiembrie 2, 2021 12:04

Dimensiune convențională, performanță și design de top pe noul excavator Kobelco SK210(N)LC-11

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) a anunțat noile excavatoare SK210LC-11 și SK210NLC-11 (varianta cu tren de rulare îngust) în gama sa extinsă de utilaje de construcții de înaltă calitate. Noua generație SK210(N)LC-11 oferă performanțe superioare, eficiență și productivitate mai mari și urmează conceptul PERFORMANCE X DESIGN de la Kobelco pentru operabilitate și confort.

Încă de la dezvoltarea primei generații de excavatoare de 20 de tone „SK”, în 1983, utilajele din clasa medie au crescut în popularitate, datorită versatilității și potrivirii lor pentru toate aplicațiile generale din construcții. Echipat cu un motor Hino Stage V, noul SK210(N)LC-11 dezvoltă o putere de 124 kW, o forță de săpare de 143 kN (157kN cu Power Boost) și o forță de tracțiune de 228 kN. Operarea lină și constantă pe durata mutării obiectelor grele pe șantier este asigurată prin funcția „Independent Travel”, care dedică o pompă hidraulică pentru deplasare și una pentru unealta de lucru.

Masa operațională mai mare a utilajului (21.900-23.500 kg) duce la o stabilitate crescută și o capacitate de ridicare superioară față de modelul anterior. Echipat cu o contragreutate standard (4.300 kg), SK210LC-11 este ideal în lucrări generale de construcții, în timp ce contragreutatea grea (4.900 kg), opțională, poate fi montată pentru performanțe heavy-duty, precum manipularea uneltelor de lucru grele sau complexe (cum sunt rotatoarele basculante).

Și, la fel ca multe dintre excavatoarele grele Kobelco, modelul SK210(N)LC-11 are trei moduri de lucru: Eco, S și H – pentru un echilibru optim între performanță ridicată și economie/consum redus de combustibil (consumul mediu de combustibil al lui SK210LC-10 în Europa este în prezent 10,1 l/h).

Folosit pe șantiere grele, SK210(N)LC-11 beneficiază de o durabilitate îmbunătățită – componentele principale au fost revizuite și au primit îmbunătățiri pentru a asigura o performanță stabilă. De exemplu, panourile laterale din dreapta și stânga și suporții spate au fost îngroșați, pentru a creste rigiditatea șasiului, în timp ce diametrul crescut al tijei cilindrului cupei aduce durabilitate sporită în manipularea diferitelor unelte de lucru.

Ca parte a conceptului PERFORMANCE X DESIGN, regăsit și pe modelele SK75/85MSR-7 și SK500/530LC-11 recent lansate, cabina, ergonomia și caracteristicile de siguranță ale lui SK210(N)LC-11 sunt îmbunătățite. Scaunul Grammer cu suspensie pneumatică se mișcă împreună cu cotierele și comenzile hidraulice, pentru a reduce oboseala operatorului, și oferă o absorbție excelentă a șocurilor și un confort superior la rulare. Operatorul poate mișca orizontal manetele fără a-și răsuci încheietura mâinii, în timp ce sistemul de control hidraulic recent îmbunătățit răspunde la curse mai scurte ale manetei, pentru o mișcare mai rapidă, mai precisă și o operabilitate îmbunătățită.

Selectorul rotativ (jog dial) controlează mai multe funcții de pe monitorul color de 10 inch – ecranul cu meniu ușor de utilizat facilitează citirea informațiilor importante, inclusiv modul de lucru, intervalele de întreținere și consumul de combustibil. De asemenea, permite vizualizarea imaginilor de la camerele instalate pe utilaj (în partea dreaptă și în spate).

Întreținerea ușoară se face pe partea stângă (elementele radiatorului și sistemului de răcire). Există, de asemenea, acces mai ușor la rezervorul de uree și la filtrul de aer în două trepte. Un filtru de ulei hidraulic, nou structurat, previne pătrunderea corpurilor străine în rezervorul de ulei în timpul întreținerii, iar toate fluidele și filtrele sunt ușor de accesat de la nivelul solului. Protecția FOPS standard poate fi înclinată pentru curățarea ușoară a geamului din plafon.

Monitorizarea de la distanță a stării de lucru a lui SK210(N)LC-11 nu a fost niciodată mai ușoară gratie sistemului KOMEXS (Kobelco Monitoring Excavator System). Folosind comunicația prin satelit și internetul, datele despre operarea utilajului (orele de funcționare, locația, consumul de combustibil și starea de întreținere) pot fi obținute de la distanță – ideal pentru operatorii de flote mari și cu locații multiple.

MEq
By MEq noiembrie 2, 2021 12:04