Wacker Neuson va deschide o nouă fabrică în China

MEq
By MEq iunie 22, 2016 21:59

Wacker Neuson va deschide o nouă fabrică în China

Grupul Wacker Neuson intenţionează să deschidă o nouă fabrică în China, în apropiere de Shanghai. Iniţial, aici vor fi fabricate excavatoare compacte destinate pieţei locale, dar vor urma şi alte produse. Primul excavator care va ieşi de pe linia de producţie a acestei fabrici este planificat pentru începutul lui 2018.

Wacker Neuson îşi extinde capacităţile de producţie în Asia, consolidându-şi prezenta în China prin construirea unei fabrici noi în Pinghu, la circa 30 km de Shanghai. Contractele au fost deja semnate de către CEO-ul Wacker Neuson SE, Cem Peksaglam. Decizia a fost luată în urma unor căutări extinse privind amplasamentul. „În cele din urmă am optat pentru Pinghu, în provincia Zhejiang, întrucât îndeplinește cel mai bine cerințele noastre, iar sprijinul autorităților locale este remarcabil”, a afirmat Cem Peksaglam. „Cu acest pas ne continuăm strategia de internaționalizare. În cea mai mare piață de utilaje pentru construcții din lume, subliniem angajamentul nostru față de clienții chinezi și partenerii comerciali”, a mai spus Peksaglam.

Poziționarea strategică favorabilă între orașele Shanghai și Hangzhou, precum și infrastructura bună sunt avantajele cheie ale noii locații. Unităţile de producție, cercetare și dezvoltare, de management al calității, logistică, service şi training vor fi amplasate pe aproximativ 135.000 mp de teren, clădirile acoperind o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp. Construcția este planificată să înceapă în toamna lui 2016, iar finalizarea ei e programată pentru finele lui 2017. Piaţa chineză și mai târziu piețele asiatice vor fi deservite de produse adaptate cerințelor locale. Grupul Wacker Neuson comercializează echipamente de construcţii în China de peste 20 de ani. Portofoliul de produse pentru piaţa chineză a fost extins în 2015, incluzând şi echipamente compacte.

MEq
By MEq iunie 22, 2016 21:59