Deutz va furniza motoare constructorului japonez Takeuchi

MEq
By MEq iunie 17, 2016 10:28

Deutz va furniza motoare constructorului japonez Takeuchi

Deutz are un nou partener în segmentul utilajelor pentru construcții: Takeuchi Mfg. Co, Ltd. Compania japoneză a fost fondată în 1963 și este lider în producerea de excavatoare compacte și transportoare pe șenile (tracked carriers).

Începând cu jumătatea lui 2016, Takeuchi va echipa noul său excavator pe pneuri TB295W și noul excavator pe şenile TB2150 cu motoare diesel Deutz TCD 3.6. Motoarele respectă standardul de emisii Stage 4 care se aplică în prezent în Japonia, precum și EU Stage IV și US EPA Tier 4f. Sistemul standard de post-tratare a emisiilor foloseşte un convertor catalitic de oxidare diesel (DOC) și reducere catalitică selectivă (SCR). Pentru piețele mai strict reglementate, precum Elveția, și pentru aplicații municipale în Germania, se utilizează un filtru de particule diesel (DPF). Cu DPF, utilajele îndeplinesc norma EU Stage V, care va intra în vigoare în 2019.
Motorul Deutz răcit cu apă, în patru cilindri în linie, are puteri între 55,4 şi 100 kW la 2200 rpm. Acesta are un design extrem de compact și un sistem modular pentru adăugarea opţională de componente, oferind clientului o mai mare flexibilitate și costuri mai mici de instalare. Sistemul DVERT (Deutz Variable Emission Reduction Technology) este de asemenea modular și îndeplinește cerințele individuale ale diferitelor piețe, graţie soluției standard DOC/SCR și celei opționale DPF/SCR. Acest sistem de evacuare este furnizat către Takeuchi ca o soluție gata de asamblare, ceea ce face instalarea lui mult mai ușoară.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu Deutz pe segmentul nostru de excavatoare Stage IV. Sistemul modular de post-tratare este extrem de benefic pentru noi și culegem roadele expertizei Deutz în ceea ce priveşte tehnologia de evacuare”, a afirmat Hiroshi Yokoyama, Research & Development General Manager la Takeuchi. La rândul său, Michael Wellenzohn, membru al Consiliului de administrație al Deutz AG, responsabil pentru Vânzări/Service & Marketing, a adăugat: „Suntem bucuroşi să avem un client precum Takeuchi în domeniul excavatoarelor compacte. Takeuchi este printre cei mai apreciaţi producători în acest segment. Împreună privim înainte spre un parteneriat de succes.”

MEq
By MEq iunie 17, 2016 10:28