DEUTZ face următorul pas către producția de masă a motoarelor cu hidrogen

MEq
By MEq iulie 20, 2023 12:44

DEUTZ face următorul pas către producția de masă a motoarelor cu hidrogen

DEUTZ face un pas important către producția de masă a motoarelor cu hidrogen pentru sectorul vehiculelor comerciale, prin decizia de a folosi, pe viitor, componente de la producătorul MAHLE. Furnizorului de componente pentru industria automtive i s-a atribuit un contract de volum pentru dezvoltarea și livrarea de unități power cell. Acestea vor fi integrate în motoarele de producție programate să intre pe piață la finele anului 2024.

Motoarele DEUTZ vor fi utilizate inițial în aplicații staționare, cum ar fi generatoarele, cu planuri de extindere a utilizării lor la aplicațiile mobile, în viitor. Dr. Sebastian C. Schulte, CEO al DEUTZ, a declarat: „Avem nevoie de o serie de opțiuni tehnice pentru a menține lumea în mișcare. Încă nu știm cum ar putea arăta un excavator sau o combină de recoltat neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Motoarele care sunt uz în mod constant și care deplasează sarcini mari ar putea avea la bază, pe viitor, o serie de tehnologii diferite. Una dintre acestea este motorul cu hidrogen, iar succesul proiectelor noastre pilot arată potențialul lor de utilizare pe vehicule comerciale. În MAHLE, avem un partener puternic care ne va ajuta să începem producția de volum a motoarelor noastre cu hidrogen, la sfârșitul lui 2024.”

Designul motorului cu hidrogen are la bază pe tehnologia convențională a motorului cu ardere internă, dar funcționează cu hidrogen în loc de combustibili fosili. Deoarece procesul de ardere a hidrogenului nu generează CO2, motorul îndeplinește cerințele UE privind nivelul zero de emisii.

MAHLE dezvoltă de mulți ani componente pentru motoarele cu hidrogen și are o experiență considerabilă în materie de motoare cu ardere și combustibili alternativi. Unitățile de celule de putere constau dintr-un piston, segmente de piston și un bolț de piston, pe care compania din Stuttgart le-a adaptat din tehnologia diesel convențională. Componentele și-au dovedit deja fiabilitatea în centrul de testare propriu al companiei pentru aplicații cu hidrogen.

„Credem că hidrogenul este un element cheie al mobilității sustenabile, în special în sectorul vehiculelor comerciale. Acest proiect cu DEUTZ este atât o piatră de hotar, cât și un far, deoarece ne arată că există alternative tehnologice la electrificare pentru atingerea neutralității climatice”, a spus Arnd Franz, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului MAHLE.

Ambele companii au convingerea că mobilitatea poate fi transformată doar prin inovare și printr-o abordare deschisă a noilor tehnologii. Utilizarea hidrogenului pentru a face motorul cu ardere internă mai ecologic arată potențialul tehnologiilor disponibile.

MEq
By MEq iulie 20, 2023 12:44