Dana lansează transmisia powershift Spicer TE50 pentru utilaje miniere subterane și de construcții

MEq
By MEq februarie 1, 2019 01:19

Dana lansează transmisia powershift Spicer TE50 pentru utilaje miniere subterane și de construcții

Dana Incorporated a anunțat dezvoltarea transmisiei powershift Spicer TE50, proiectată pentru basculante mari, camioane miniere subterane, precum și pentru încărcătoare frontale pe roți. Concepută pentru vehicule cu puteri de la 400 până la 600 kW (544 până la 816 hp), transmisia Spicer TE50 oferă performanțe superioare printr-o eficiență sporită a consumului de combustibil, schimbarea mai ușoară a treptelor de viteză, manevrarea mai precisă a vehiculului și o frânare optimizată. Transmisia va fi lansată, împreună cu producătorii de vehicule, în a doua jumătate a lui 2019.

„Pe măsură ce piața pentru vehiculele miniere și de construcții se îndreaptă către utilaje mai mari, cererea este în creștere pentru tehnologiile avansate care să susțină o productivitate mai mare, fără a sacrifica manevrabilitatea”, a declarat Aziz Aghili, președintele Dana Off-Highway Drive & Motion Technologies. „Transmisia Spicer TE50 oferă o soluție robustă care îndeplinește cerințele de performanță din aplicațiile grele și de mare putere, desfășurate în unele dintre cele mai dificile condiții de lucru din lume”.

Transmisia Spicer TE50 este proiectată pentru a se potrivi designului vehiculelor actuale și este oferită cu o cutie de viteze cu patru sau opt trepte, cu rapoarte optimizate de schimb. Este disponibilă cu blocare automată avansată, ce îmbunătățește eficiența consumului de combustibil, permițând un control bun chiar și la turații reduse. Un retarder automat integrat reduce uzura frânelor și permite o frânare mai ușoară și mai silențioasă. Noua transmisie Dana este echipată, de asemenea, cu trei pompe de distribuție auxiliare de mare capacitate.

MEq
By MEq februarie 1, 2019 01:19