Dana îşi extinde portofoliul prin achiziţionarea producătorului de sisteme de transmisii Brevini

MEq
By MEq noiembrie 21, 2016 15:07

Dana îşi extinde portofoliul prin achiziţionarea producătorului de sisteme de transmisii Brevini

Dana Incorporated a anunţat că va prelua divizia de transmisii şi fluide de acţionare hidraulică a Brevini Group, S.p.A. Conform termenilor acordului, Dana intenționează să achiziționeze inițial 80% din business-ul Brevini, cu o opțiune de a cumpăra cele 20 de procente rămase până în 2020. Dana a evaluat afacerea Brevini la 325 de milioane €.

Achiziţia va extinde portofoliul de produsele Dana cu tehnologii adiacente și o face singurul furnizor de soluții off-highway pentru acţionarea utilajelor și îndeplinirea funcțiilor de lucru critice. Dana îşi adaugă astfel în portofoliu tehnologii pentru vehiculele pe șenile, dublându-şi piața de sisteme off-highway de lanț cinematic către care se adresează. De asemenea, această achiziţie oferă o platformă de tehnologii testate, care pot fi folosite de către Dana pe vehicule comerciale ușoare, pe piețe finale, contribuind la accelerarea inițiativelor companiei de hibridizare și electrificare.

„Brevini este o afacere puternică, bine condusă, care împărtășește angajamentul companiei noastre în ceea ce priveşte deservirea clienților cu tehnologii avansate, ce oferă performanțe excepționale și durabilitate”, a declarat James Kamsickas, preşedinte şi director executiv al Dana. „Am admirat de mult produsele excepționale Brevini, orientarea spre client și cultura companiei, care sunt unele dintre motivele cele mai pertinente pentru care am vizat în mod specific această achiziție.”

Tranzacţia se aşteaptă să fie încheiată la începutul lui 2017. Achiziţionarea Brevini se încadrează în strategia de dezvoltare Dana ce include maximizarea competențelor de bază, extinderea pe pieţele globale, comercializarea de noi tehnologii, dar şi accelerarea celor hibride şi electrice.
Înfiinţat în 1960, Brevini Group dispune de unităţi de proiectare şi producţie în China, Germania şi Italia, cu o reţea de vânzări ce cuprinde 30 de filiale şi 9 centre de service la nivel global. Afacerea a raportat vânzări de 388 mil. € în 2015.

Tehnologiile Brevini care vor fi achiziționate de către Dana includ o gamă largă de unități de transmisii mobile de înaltă tehnologie; cutii de viteze cu mecanisme planetare; pompe hidraulice, motoare și supape; sisteme electronice de control avansate. Experienţa Brevini în materie de angrenaje cilindrice și transmisii cu mecanisme planetare va suplimenta astfel istoria îndelungată de lider de piaţă pe care Dana o are în domeniul angrenajelor conice elicoidale și al tehnologiilor angrenajelor hipoide.

MEq
By MEq noiembrie 21, 2016 15:07