ACEpro – sistemul inteligent ce reduce costurile de compactare

MEq
By MEq august 7, 2023 21:13

ACEpro – sistemul inteligent ce reduce costurile de compactare

În 1998, Ammann lansa primul produs ACE (Ammann Compaction Expert). Acum, ACEpro este cea mai nouă generație de produse Ammann Compaction Expert (ACE) – produse care s-au consacrat în domeniu în ultimii zeci de ani. Această nouă generație preia elementele esențiale din produsele anterioare, adăugând în același timp tehnologii de vârf.

Sistemul ACEpro asigură măsurarea absolută a compactării, ceea ce înseamnă că valoarea kB măsurată (MN/m) poate fi corelată cu ușurință cu măsurătorile de laborator. De asemenea, ajustează automat frecvența și amplitudinea pe baza acelor măsurători și a obiectivelor de compactare. Ajustările îmbunătățesc eficiența și calitatea prin transmiterea la sol a unei forțe optime.

Fiind complet integrat pe afișajul central al utilajului, ACEpro nu necesită un display suplimentar. Acest lucru nu împiedică aria vizuală a operatorului din cabină, oferind confort și siguranță. Display-ul este intuitiv și foarte vizibil; face ca dialogul dintre operator și utilaj să fie clar, simplu, conducând operatorul, în cel mai eficient mod, prin întregul proces de compactare. Iar grafica simplă permite monitorizarea fără efort a progresului compactării.

ACEpro – sistemul inteligent ce reduce costurile de compactareOperatorii sunt capabili să monitorizeze progresul în timp real și să evalueze când a fost realizată compactarea. Aceste date elimină trecerile inutile ale compactorului, precum și costurile pe care acestea le aduc în termeni de combustibil, uzura mașinii și forța de muncă. De asemenea, ACEpro previne supracompactarea, care poate conduce la trepidații (salturi) ale tamburului și la deteriorarea materialelor sau la reducerea duratei de viață a utilajului.

Sistemul este disponibil pe cilindrii compactori tandem Ammann ARP 95, folosiți în compactarea asfaltului, și pe cilindrii cu un singur tambur ARS 110 și ARS 130, utilizați pe sol și agregate.
Cele trei moduri fac controlul ușor pentru operatori, indiferent de nivelul de calificare. Prin intermediul display-ului, operatorul poate selecta dintre:
Modul AUTOMATIC: parametrii vibratori (amplitudinea și frecvența) sunt controlați și ajustați automat de către utilaj în funcție de obiectivele de compactare, de măsurători și de condiții
Modul MANUAL: operatorul poate preselecta amplitudinea și frecvența
Modul USER: operatorul poate preselecta setările pe baza parametrilor cunoscuți din aplicațiile anterioare

ACEpro poate fi combinat și cu sistemele ADS/GPS pentru o documentare exactă a șantierului.

Caracteristicile cheie ale ACEpro includ:
• Asigură măsurarea compactării și controlul automat al frecvenței și amplitudinii, în funcție de măsurătorile de compactare
• Măsoară și evaluează cu precizie rigiditatea materialului în valori absolute (MN/m)
• Oferă cea mai mare eficiență de compactare prin transmiterea unei forțe optime în sol
• Elimină trepidațiile tamburului și, prin urmare, minimizează riscul de supracompactare sau distrugere a materialului
• Operare intuitivă a sistemului și ajustări complet integrate cu display-ul principal al utilajului
• Vizualizarea grafică a progresului de compactare în timp real
• Poate fi combinat cu sisteme GPS pentru o documentare precisă a șantierului

MEq
By MEq august 7, 2023 21:13