Cummins va achiziționa Meritor

MEq
By MEq februarie 23, 2022 16:17

Cummins va achiziționa Meritor

Cummins Inc. și Meritor, Inc. au încheiat un acord definitiv în baza căruia Cummins va achiziționa Meritor – lider global în soluții de transmisie, mobilitate, sisteme de frânare și motoare electrice pentru vehicule comerciale și pentru piețe industriale. Conform termenilor acordului, tranzacția are o valoare totală de aproximativ 3,7 mld. USD.

„Achiziția Meritor este o bornă pentru Cummins. Meritor este un lider în industrie, iar adăugarea punctelor lor forte complementare ne va ajuta să abordăm una dintre cele mai importante provocări tehnologice ale epocii noastre: dezvoltarea de soluții viabile din punct de vedere economic, zero carbon pentru aplicații comerciale și industriale”, a declarat Tom Linebarger, Președinte și CEO, Cummins. “Această achiziție adaugă produse în cadrul companiei noastre, independente de tehnologia sistemelor de propulsie și, valorificând amprenta noastră globală, ne așteptăm să accelerăm creșterea diviziilor de punți și frâne ale Meritor”, a mai spus Linebarger.

Chris Villavarayan, CEO și Președinte Meritor, a declarat: „Acest acord cu Cummins are la bază istoricul Meritor în termeni de performanță și servicii remarcabile pentru clienții noștri. Ofertele noastre vor continua să joace un rol strategic, pe măsură ce vehiculele comerciale se transformă pentru a deveni electrice și autonome.”

Meritor este un nume important în industrie în tehnologia punților și a sistemelor de frânare. Integrarea tehnologiei și capabilităților Meritor va poziționa Cummins ca una dintre puținele companii capabile să ofere soluții integrate de propulsie în aplicațiile de acționare electrică și cu combustie internă. Este momentul potrivit pentru a urmări această asociere, pe măsură ce cererea de soluții decarbonizate se accelerează. Cummins consideră că eAxles va fi un punct critic de integrare în sistemele de propulsie hibride și electrice. Iar prin accelerarea investiției Meritor în electrificare și integrarea în cadrul diviziei sale New Power, Cummins se așteaptă să ofere clienților globali soluții de vârf.

Meritor are o istorie de mai peste 110 ani. Compania cu sediul central în Troy, Michigan, are peste 9.600 de angajați. Tranzacția va consolida gama Cummins de componente de transmisie și va accelera dezvoltarea soluțiilor electrificate. Se așteaptă ca tranzacția să se încheie până la finele anului calendaristic.

MEq
By MEq februarie 23, 2022 16:17