Control perfect pe șantier cu rotoare basculante Engcon cu sistem integrat Trimble

MEq
By MEq noiembrie 7, 2018 18:39

Control perfect pe șantier cu rotoare basculante Engcon cu sistem integrat Trimble

Engcon, lider mondial în fabricarea de rotoare basculante, împreună cu Trimble, producător de sisteme de control pentru excavatoare, au dezvoltat o nouă funcție care menține automat cupa la unghiul de înclinare corect. Astfel, operatorul trebuie doar să mențină echipamentul la înălțimea și rotația corectă pentru a obține rezultate perfecte. Cu această funție, eficiența și profitabilitatea clienților se pot îmbunătăți.

Engcon și Trimble lucrează de mai mulți ani pentru integrarea propriilor produse, astfel încât să beneficieze reciproc de funcțiile lor. În ultimii ani, clienții au reușit să utilizeze sistemul de poziționare al Engcon (ePS) împreună cu tehnologia Trimble Grade Control a platformei Earthworks. Operatorul poate vedea poziția exactă a cupei afișate pe monitorul din cabina excavatorului. Acum, cele două companii duc această colaborare la următorul nivel, combinând funcția de înclinare automată de la Engcon cu sistemul de excavare Earthworks de la Trimble, care include senzorii GS5x0 și versiunea software v1.7.0. (sau una mai nouă) pentru a permite ghidarea și controlul automat.

„Colaborarea cu Engcon a funcționat foarte bine, iar lucrul la funcția de înclinare automată este un proiect foarte reușit”, spune Fredrik Eklind, Product Manager, Machine Control, divizia Civil Engineering and Construction la Trimble. „Cererea pieței pentru creșterea productivității, rentabilității și automatizării în construcții este în creștere, iar prin combinarea rotoarelor basculante și a sistemelor pentru excavatoare într-o funcție de înclinare automată vom obține nu doar un răspuns la solicitările pieței, ci și un confort mai mare pentru operator”, spune Fredrik Eklind.

Integrarea D2 creează noi oportunități
Un alt avantaj pentru clienți este acela că sistemul de control DCC de la Engcon va fi disponibil pentru download direct pe monitorul Android al Trimble prin intermediul aplicației App Central de la Trimble. Aceasta înseamnă că utilizatorii au acces la asistență de la distanță direct prin monitorul Trimble și prin conexiunea la internet a sistemului de săpare. Sistemul DC2 funcționează complet independent de tipul de telefon al clientului.

„Este un mare pas înainte pentru a deveni o platformă independentă, iar Trimble a fost foarte receptivă vizavi de procesul de dezvoltare”, spune Peter Huczkowsky, responsabil pentru dezvoltarea sistemelor de control Engcon și manager al proiectului Trimble.
Funcția de înclinare automată este așteptată să fie disponibilă din noiembrie 2018.

MEq
By MEq noiembrie 7, 2018 18:39