Mercedes-Benz, la a treia generație de Sprinter

MEq
By MEq august 20, 2018 12:43

Mercedes-Benz, la a treia generație de Sprinter

Performanța naște legende. De la lansarea sa din 1995, Mercedes-Benz Sprinter a redenumit o întreaga clasă de vehicule datorită calităților sale remarcabile. La începutul acestui an, cea de-a treia generație a unuia dintre cele mai bine comercializate vehicule comerciale ușoare a fost prezentată, în premieră mondială, în noul centru logistic Mercedes-Benz din Duisburg, Germania. Noul eSprinter va intra pe piață începând din 2019. Acesta este parte a strategiei diviziei Vans de la Mercedes-Benz privind electrificarea întregii game de vehicule comerciale ușoare.

Control constant al flotei cu servicile Mercedes PRO connect
Cea de-a treia generaţie Sprinter impresionează prin designul progresiv, nivelul ridicat de confort şi siguranţa vehiculului. În acelaşi timp, oferă o rentabilitate maximă datorită costurilor totale de operare reduse şi funcţionalităţilor dedicate clienţilor. Conectivitatea la internet este una dintre cele mai noi şi mai importante caracteristici ale noului Sprinter. Noile servicii de reţea Mercedes PRO connect, combinate cu sistemele multimedia MBUX (Mercedes-Benz Uşer Experience) oferă baza perfectă pentru deservirea tuturor cerinţelor logistice şi de transport.

Mai modular ca oricând
Versiunile de caroserie Furgon, Tourer, pick-up, șasiu, cap de autobuz sau cap tractor, trei configuraţii de tracţiune, variantele diferite de cabină, lungime a caroseriei, tonaj, înălţime a compartimentelor de încărcare şi numeroasele echipamente, toate acestea permit configurarea în detaliu a noului Sprinter. Noul Sprinter poate fi configurat în peste 1.700 de variante. Această modularitate defineşte viziunea noului concept Sprinter, care răspunde perfect cerinţelor specifice domeniului de activitate şi necesităţilor diverselor segmente de clienţi. Gama de produse include, de exemplu, soluţii pentru serviciile de curierat de proximitate, pentru transportul de mărfuri pe distanţe mai mari sau pentru tehnicienii de service care utilizează vehiculul ca atelier mecanic mobil.

Tracţiune față şi două cutii de viteză complet noi
Tradiţionalele sisteme cu tracţiune spate, respectiv integrală, sunt acum suplimentate pe noul Sprinter şi cu o opţiune de tracţiune față. Datorită designului specific, sarcina utilă a acestei versiuni este cu 50 kg mai mare decât în cazul versiunii cu tracţiune spate. Pragul de încărcare, poziţionat cu 80 mm mai jos, face mai convenabile atât operaţiunile de încărcare/descărcare, în cazul versiunilor comerciale ale Sprinter, cât şi accesul/ieşirea din spaţiul de confort, în cazul versiunilor tip rulotă.

Printre noutăţile tehnice ale noului Sprinter se numără două transmisii noi pentru versiunile cu tracţiune față. Cutia de viteze automată în 9 trepte cu convertizor de cuplu reprezintă o premieră în segmentul vehiculelor comerciale uşoare de dimensiuni mari. Rapoartele cutiei de viteze sunt etajate astfel încât să asigure un echilibru între consumul de combustibil şi manevrabilitate. De asemenea, noul Sprinter impresionează prin nivelul redus de zgomot şi confortul excelent la rulare. Noua cutie de viteze manuală, în 6 trepte, etalează o fluiditate deosebită prin confortul la schimbarea treptelor, asigurat de absenţa vibraţiilor schimbătorului de viteze.

Interior practic, sarcină maximă de 5,5 tone
Cabina şoferului este spaţioasă, practică şi proiectată pentru a satisface cerinţele relevante din industria transporturilor. Îmbunătăţirile includ scaune cu contur ergonomic, pornire keyless (fără cheie) şi modernizarea sistemului de aer condiţionat. Zona de încărcare este modulară şi spaţioasă, impresionând prin soluţiile inteligente şi detalii. Noul Sprinter este mai versatil şi datorită formei la interior a arcadelor roţilor, dar şi datorită plusului la interior asigurat de designul noii versiuni cu transmisie față. Capacitatea maximă a zonei de încărcare este de 17 mc, respectiv 5,5 tone.

Divizia Vans a Mercedes-Benz reinventează segmentul Sprinter-ului, propunând un nou standard în materie de nivel de siguranţă. Sistemele de asistență disponibile pe noul Sprinter includ, printre altele, o cameră pentru rularea în marşarier cu afişaj încorporat în oglinda retrovizoare, pachetul Parking, cu cameră cu vizibilitate 360, un senzor de ploaie şi un ştergător cu sistem Wet Wiper integrat, pentru a asigura cea mai bună vizibilitate, chiar şi în condiţii de funcţionare a ştergătoarelor.

MEq
By MEq august 20, 2018 12:43