Compania franceză Fayat Group preia divizia Dynapac de la Atlas Copco

MEq
By MEq ianuarie 19, 2017 16:59

Compania franceză Fayat Group preia divizia Dynapac de la Atlas Copco

Săptămâna trecută Atlas Copco anunţa că doreşte să vândă divizia Dynapac. Ei bine, producătorul suedez a ajuns la o înţelegere cu compania franceză Fayat Group pentru preluarea de către aceasta a diviziei de utilaje pentru construcţii rutiere Dynapac.

Motivul vânzării planificate este faptul că divizia nu dispune de resursele necesare pentru a deveni numărul unu sau doi mondial în acest segment de piață. Afacerea include operațiunile de vânzări și service din 37 de țări și unitățile de producție din cinci țări: Suedia, Germania, Brazilia, India și China. Divizia are 1265 de angajați și venituri de aproximativ 309 mil. euro, în 2016.

„În ultimii ani am făcut foarte mulți pași pentru îmbunătățirea eficienței afacerii, instalarea unor structuri de producție sănătoase, inovarea portofoliului de produse, și ne-am străduit să fim mai profitabili”, a afirmat Andrew Walker, preşedinte al diviziei operaţionale Construction Technique a Atlas Copco. „În Fayat Group credem că am găsit un bun viitor proprietar care să poată dezvolta afacerea în mai departe.”

Tranzacţia este supusă aprobărilor de reglementare și este de așteptat să fie finalizată în al doilea trimestru al lui 2017. Totodată, cele două părţi s-au înţeles să nu dezvăluie preţul de achiziţie.
Divizia de utilaje pentru construcţii rutiere, parte a zonei de business Construction Technique, produce mașini pentru compactarea terasamentelor și a straturilor de mixturi asfaltice, freze şi finisoare de asfalt sub marca Dynapac, pe care Atlas Copco a achiziţionat-o acum 10 ani, în 2007.
În acest domeniu de activitate, Grupul Fayat deține deja marca Bomag.

MEq
By MEq ianuarie 19, 2017 16:59