Compactorul oscilant Volvo DD105 OSC din clasa de 10 t este construit pentru eficiență

MEq
By MEq mai 21, 2018 22:33

Compactorul oscilant Volvo DD105 OSC din clasa de 10 t este construit pentru eficiență

Dotat cu tehnologie de oscilație nouă, compactorul tandem Volvo DD105 OSC poate efectua cu eficiență operațiuni de compactare în zone delicate – pe poduri, deasupra conductelor și în apropierea zonelor rezidențiale. Compactorul de asfalt DD105 OSC de 10 tone este construit pentru eficiență, asigurând un nivel sporit de profitabilitate și minimizând consumul de combustibil, emisiile și zgomotul.

Tehnologia de oscilație creată de Volvo, care elimină vibrațiile verticale, îi asigură lui DD105 OSC o performanță înaltă în compactare, producând o mișcare oscilatorie care nu cauzează defecțiuni. Aceasta transferă mai puțin stres pe suprafața înconjurătoare, permițând compactarea în zonele de aplicare mai delicate, cum ar fi pe poduri, deasupra conductelor și în apropierea zonelor rezidențiale. Echipat cu un tambur de 1.680 mm lățime prevăzut cu o teacă din oțel aliat călit și rezistent la abraziune, DD105 OSC este acționat de un motor Volvo D3.8 avansat, Tier 4 Final, care ajută utilajul să obțină un nivel înalt de performanță.

Mai puține treceri
Pe lângă tehnologia de oscilație, adaptarea la diferite șantiere de lucru este, de asemenea, ușoară. Prin posibilitatea utilizării unui tambur cu opt setări de amplitudine sau a doi tamburi, se pot face modificări în funcție de mediul înconjurător și adâncimea materialului, ceea ce sporește și mai mult versatilitatea utilajului. Selectarea amplitudinii celei mai adecvate condițiilor prezente și grosimii materialului îi permite operatorului să obțină un nivel înalt de calitate a lucrărilor în mai puține treceri.

DD105 OSC este construit să lucreze din greu și are caracteristici gândite pentru operator. Cabina deschisă (certificată ROPS/FOPS) sau cabina închisă opțională îmbină confortul, controlul și vizibilitatea pentru a asigura operatorului un mediu productiv. Din scaunul cu suspensie pneumatică, operatorul are o vizibilitate excelentă asupra șantierului, precum și de linii vizuale neobstrucționate până la tambur și barele de stropire. Vederea în curbe și dincolo de obstacole este sporită de volanul off-set (amplasat într-o parte), ce crește precizia în compactare. Elementele de control și joystick-ul de comandă poziționate ergonomic sporesc manevrabilitatea, operatorul putându-se baza pe funcția de control antiderapare pentru a încărca și descărca cu ușurință utilajul fără a deteriora îmbrăcămintea rutieră.

Performanță și disponibilitate
Pentru a face față diferitelor condiții de pe șantier, compactorul tandem Volvo DD105 OSC are caracteristici care asigură un strat final de asfalt neted și uniform. Sistemul de vibrație al tamburului le permite operatorilor să obțină densitatea dorită în cadrul diferitelor aplicații, prin utilizarea unei forțe centrifuge înalte și a opțiunii cu 8 amplitudini. La amplitudinile corecte, compactorul funcționează mai eficient, ajutând operatorii să obțină un strat final de înaltă calitate în mai puține treceri.

DD105 OSC dispune de un sistem automat de umezire a tamburului, prevăzut cu triplă filtrare, care asigură o acoperire uniformă cu debit variabil pentru a preveni colectarea materialului. Prevăzut cu pompe principale și secundare, bare de stropire principale și secundare pentru fiecare tambur, duze cu deservire manuală și racloare de tambur, sistemul automat de umezire a tamburului conferă un nivel inegalabil de eficiență pentru o disponibilitate maximă a utilajului.

În afara caracteristicilor ce sporesc confortul și productivitatea operatorului, compactorul tandem DD105 OSC este proiectat pentru operațiuni simple de service și mentenanță. Capota cu rabatare în sus permite accesul complet la motor și la componentele hidraulice, asigurând efectuarea rapidă și eficientă a inspecțiilor și a întreținerii. Tehnicienii pot avea acces zilnic la orificiile de vizitare cu o singură cheie, iar siguranțele și releele sunt grupate la un loc. Datorită accesului de la nivelul solului la motor, radiator, baterie și filtre, punctele de verificare zilnică nu sunt obstrucționate, ușurând operațiunile de întreținere.

MEq
By MEq mai 21, 2018 22:33