Încărcătoarele frontale Volvo L110H și L120H primesc un upgrade axat pe productivitate

MEq
By MEq mai 21, 2024 20:27

Încărcătoarele frontale Volvo L110H și L120H primesc un upgrade axat pe productivitate

Story Highlights

  • Volvo CE
  • incarcatoare frontale Volvo L110H și L120H
  • Volvo CE medium sized wheel loader

Related Articles

Introduse în urmă cu un deceniu, utilajele de 20 de tone au trecut printr-o serie de upgrade-uri, incluzând motoare și electronică noi, plus o serie de funcții ce facilitează întreținerea, asigurând performanță și timpi crescuți de funcționare pentru următorul deceniu.

Încărcătoarele frontale Volvo L110H și L120H primesc un upgrade axat pe productivitateÎncărcătoarele frontale L110H și L120H au fost pilonul de bază al gamei de dimensiuni medii Volvo CE, încă de la lansare, în 2014. Cu gama lor de atașamente pentru diferite aplicații (inclusiv cupe rehandling de 3,0-3,6 m³), productivitatea și ușurința întreținerii – ca să nu mai vorbim de confortul operatorului – nu este surprinzător faptul că peste 13.000 de unități au fost vândute în ultimul deceniu. Dar chiar și cele mai bune mașini trebuie să țină pasul cu vremurile, așa că inginerii Volvo au oferit modelelor L110H și L120H o îmbunătățire cuprinzătoare axată pe timpii crescuți de funcționare și confort – pentru operatori și tehnicieni.

Cel mai important aspect al actualizării este adăugarea unui nou motor Volvo. Spre deosebire de predecesorul său, noul motor face regenerarea automat, în timpul lucrului – ceea ce înseamnă că nu este nevoie ca utilajul să fie oprit și parcat. Această tehnologie a fost disponibilă pe încărcătoarele frontale mai mari ale companiei, fiind încercată și de încredere. Motorul dispune și de o nouă pompă electrică pentru alimentarea sistemului de combustibil, făcând procedura mai rapidă și mai convenabilă decât cu fosta pompă manuală. Iar când combustibilul ajunge la motor, sigur este curat – datorită noilor filtre de combustibil captive. Acestea nu numai că asigură o bună separare a apei, dar ajută și la extinderea intervalelor de întreținere a motorului până la 1.000 de ore.

Ambele încărcătoare frontale au acum un sistem de aprindere complet nou, conceput pentru a ușura viața operatorilor. La fel ca și în cazul camioanelor articulate Volvo, cheia de contact activează și pornește acum utilajul, fără a mai necesita acționarea comutatorului principal (Main Switch) de la nivelul solului, la începutul fiecărei ture, înainte de a urca în cabină.

Încărcătoarele frontale Volvo L110H și L120H primesc un upgrade axat pe productivitateAceastă metodă a fost introdusă pentru prima dată pe încărcătoarele frontale Volvo CE L60H, L70H, L90H și pe modelul L350H, bucurându-se de feedback pozitiv din partea operatorilor. Pe lângă faptul că oferă un plus de confort operatorilor la pornire și oprire, elimină și riscul ca bateria să se descarce peste noapte, dacă Main Switch-ul a fost uitat pornit.

O funcție regăsită și pe modelele L60H – L90H și L350H este acum introdusă în dotarea standard pe L110H – L120H – o procedură de siguranță denumită „lockout-tagout”. Cunoscută sub acronimul „LOTO”, această funcție facilitează blocarea comutatorului de deconectare a bateriei în poziția OPRIT – prevenind astfel orice eliberare nedorită de energie la efectuarea lucrărilor de întreținere.

Încărcătoarele frontale L110H și L120H se bucură de toate celelalte funcții și beneficii care le-au făcut atât de populare în ultimul deceniu. Acest pachet de upgrade-uri le face acum mai productive și mai confortabile atât pentru operatori, cât și pentru tehnicieni. L110H și L120H fac parte dintr-o linie cuprinzătoare de încărcătoare frontale Volvo CE – care se întinde de la compactul L20 Electric de 4,5 tone până la impresionantul L350H de 50 de tone.

MEq
By MEq mai 21, 2024 20:27