CML190 este noua macara turn cu braţ oscilant de la Comansa CM

MEq
By MEq decembrie 7, 2016 14:28

CML190 este noua macara turn cu braţ oscilant de la Comansa CM

Comansa CM a ales ca prima sa macara turn cu braţ înclinat, fabricată în China şi denumită CML190, să fie gata de prezentare în cadrul târgului de la Shanghai, Bauma China. Odată cu acest nou model, Comansa CM a lansat seria CML de astfel de macarale, serie ce va cuprinde în viitorul apropiat şi alte modele.

Noua macara CML190 este disponibilă în două versiuni de capacitate maximă de ridicare (12 şi 18 t), ambele cu o rază maximă de 60 m şi diferite configuraţii ale braţului la fiecare cinci metri. Acest model de macara cu braţ mobil în plan vertical, precum şi cele ce vor urma în seria CML, a fost conceput pe baza designului sistemului modular Linden Comansa. Astfel, fiecare parte componentă a macaralei este uşoară şi compactă pentru a permite un transport uşor şi o montare rapidă. În plus, cablurile de ridicare şi înclinare a braţului vin preinstalate din fabrică, pentru o montare mai rapidă a macaralei.

Printre caracteristicile principale se pot aminti: troliul este situat în faţa părţii rotitoare şi are o capacitate mai mare a tamburului; sunt disponibile mai multe opţiuni de vinciuri pentru a atinge viteze max. de ridicare de până la 178 m/min; toate mişcările de ridicare, rotire şi înclinare a braţului sunt frecvent controlate pentru a garanta manevre line şi precise; noile macarale CML dispun de un sistem de control (denumit popular „Level Luffing”) ce permite coordonarea electronică a mecanismelor de înclinare şi ridicare; un sistem hidraulic de împingere şi retenţie permite o mişcare lină de înclinare a braţului; viteza mişcării de înclinare se modifică în funcţie de unghiul braţului pentru a asigura o abordare delicată a sarcinii; motorul de înclinare include un sistem cu frână dublă, din raţiuni suplimentare de siguranţă.

Ambele versiuni ale noului model vor fi disponibile pentru clienţi din Asia, Orientul Mijlociu şi Oceania, începând din 2017. Oficialii Comansa CM cred că noua serie CML va fi bine primită pe pieţele din Thailanda, Coreea de Sud şi Malayezia, acolo unde există în desfăşurare proiecte de construcţii înalte, iar cererea de macarale cu braţ oscilant este în creştere. De altfel, modelul expus la târg a fost deja vândut către un reprezentat thailandez.

Pe lângă expunerea noii CML190, Comansa CM a prezentat vizitatorilor şi clienţilor săi şi cele mai recente noutăţi: noua bază pliabilă în cruce, de 8 m, precum şi seria CM1600 de macarale turn Flat-Top. Nu în cele din urmă, au fost dezvăluite câteva detalii despre viitoarea macara turn cu braţ înclinat LCL700 Linden Comansa. Acest nou model, cel mai mare de acest fel din gama producătorului spaniol, va veni în două versiuni de sarcină maximă: 50 şi 64 t, şi va fi disponibil la nivel mondial începând cu martie 2017.

MEq
By MEq decembrie 7, 2016 14:28