Cilindrul compactor autopropulsat BW 124-5 este noul model compact de la Bomag

MEq
By MEq mai 29, 2018 22:13

Cilindrul compactor autopropulsat BW 124-5 este noul model compact de la Bomag

La Intermat 2018,Bomag a lansat modelul compact de cilindru autopropulsat BW 124-5 în clasa 3-4 t. Acest model monocilindru de nouă generație este ideal pentru aplicații terasiere datorită posibilității excelente de a lucra în pante și performanței off-road, dar și puterii de compactare flexibile, cu două amplitudini. Printre noile caracteristici se numără platforma foarte sigură a operatorului ROPS / FOPS, cu patru stâlpi și comenzi ergonomice de deplasare. La cerere, acest model este disponibil cu sistemul intuitiv Bomag Economizer ce măsoară compactarea. Bomag a modernizat acest compactor cu un singur tambur pentru a se conforma normelor curente de emisii Stage IV / Tier 4 și noului design al seriei.

Cilindrul compactor autopropulsat BW 124-5 este disponibil cu tambur cu bandaj neted sau picior bătător și este ideal pentru o gamă largă de aplicații terasiere, precum compactarea în apropierea unor structuri, amenajare teritorială sau canale și șanturi pentru magistrale de conducte. Având un design compact și fiind foarte manevrabil, BW 124-5 este ideal și pentru lucrări urbane (inner-city). Pentru compactarea de suprafață sau în profunzime, oferă două amplitudini (0,85 și 1,7 mm), care asigură potrivirea perfectă a forței de compactare cu tipul de sol. Acest lucru are ca rezultat o compactare de înaltă calitate și rentabilă. Cu o acoperire semnificativ mai mare a suprafeței, compactoarele cu un singur tambur reprezintă o alternativă serioasă pentru plăcile vibratoare.

BW 124-5 este singurul model cu tambur unic din această clasă de greutate, având un motor cu pompă cu doi cilindri și punte cu diferențial cu alunecare limitată. Motorul cu un cuplu ridicat oferă performanțe excelente în teren accidentat și în pante: acest compactor autopropulsat face față cu ușurință unor înclinații de până la 55% sau 29 de grade. Motorul Kubota de 34 kW respectă standardele de emisii Stage IV / Tier 4.

Platforma operatorului a fost reproiectată și îmbunătățită: noua cabină ROPS / FOPS cu 4 piloni oferă o vizibilitate perfectă împrejurul mașinii, pentru o manevrare rapidă și sigură. Utilizarea lamei opționale a fost simplificată. În locul operării prin intermediul unei pedale de picior, acum este activată folosind joystick-ul multifuncțional de deplasare. Lama opțională este disponibilă cu funcția sus / jos (standard) și poziția „float” sau cu funcție de înclinare. Acest lucru a extins gama de aplicații pentru a include operațiuni de împrăștiere, contur și nivelare – lucrări obișnuite în horticultură și peisagistică.

În plus, pe acest model utilizatorii beneficiază acum de sistemul Bomag Economizer. O caracteristică opțională, sistemul oferă un control optim și intuitiv al compactării. Economizer este o metodă eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru măsurarea compactării solului pe compactoarele autopropulsate Bomag. Operatorul este înștiintat despre nivelul de compactare prin intermediul unei benzi iluminate; de asemenea, Economizor alertează operatorul și despre riscul de supracompactare.

MEq
By MEq mai 29, 2018 22:13