Cummins a expus la Intermat 2018 primul său concept de acționare electric off-highway

MEq
By MEq mai 29, 2018 23:40

Cummins a expus la Intermat 2018 primul său concept de acționare electric off-highway

La Intermat Paris, Cummins a expus primul său concept de acționare electric pentru aplicații off-highway. REEV (range extended electric driveline) este potrivit pentru o gamă largă de utilaje, incluzând aici încărcătoare frontale pe roți, automacarale și excavatoare.

„Cummins dezvoltă un portofoliu de surse de energie alternativă pentru piața industrială, inclusiv motoare complet electrice și sisteme electrice de transmisie. Acestea completează oferta noastră de motoare diesel Stage V și ne permit să oferim cele mai bune soluții clienților noștri, indiferent de nevoile lor”, a declarat Julie Furber, director executiv al Cummins Electrified Power Business.

REEV oferă echilibrul dintre puterea bateriei și un motor-generator compact. Funcționează în același mod ca un sistem BEV, având atât un generator (ce încarcă un acumulator li-ion de 35 kW) alimentat de la un motor diesel (de 3.8 litri, in 4 cilindri) F3.8 Stage V, cât și opțiuni de plug-in pentru încărcare, oferind mult mai multă flexibilitate atunci când infrastructura de încărcare nu este disponibilă. Generatorul utilizează un motor de tracțiune de înaltă eficiență, care asigură un cuplu continuu de 1850 Nm, eliminând necesitatea schimbării vitezelor și reducând drastic zgomotul trenului de rulare. Este disponibilă o creștere instantanee maximă a cuplului de până la 3400 Nm atunci când utilajul atinge condiții dificile de lucru.

Sistemul Cummins Battery Electric (BEV) furnizează energie electrică pură, cu emisii zero, la o singură încărcare în punctul de utilizare, fiind destinat utilizării în locațiile cu cele mai exigente cerințe de mediu. Acesta va fi potrivit pentru diferite utilaje precum foreze, camioane subterane și tractoare portuare.

MEq
By MEq mai 29, 2018 23:40