Caterpillar şi Trimble îşi extind colaborarea tehnologică

MEq
By MEq noiembrie 7, 2016 13:08

Caterpillar şi Trimble îşi extind colaborarea tehnologică

Caterpillar și Trimble îşi extind colaborarea în domeniul tehnologiei operaţionale în sectorul exploatărilor miniere. Colaborarea dintre cele două companii va beneficia de expertiza Caterpillar Global Mining în această industrie și combină sistemul operațional Cat MineStar cu portofoliul Trimble de soluții tehnologice informatice miniere. Această asociere în industria minieră va include integrarea și dezvoltarea de produse, marketing, distribuție și susținerea soluțiilor Trimble Connected Mine.

Companiile au semnat un acord care subliniază domeniile majore de implicare care vor demara la începutul lui 2017. Caterpillar Global Mining devine astfel principalul canal de vânzări, marketing, distribuție și suport pentru platforma Connected Mine de la Trimble. În plus, Cat MineStar şi platforma Connected Mine vor fi integrate și dezvoltate în colaborare. Colaborarea extinsă dintre Caterpillar şi Trimble va spori eforturile ambelor companii în deservirea clienților la nivel mondial cu tehnologii și servicii pentru întreaga flotă de operare și echipamente miniere, indiferent de marcă, limbă sau locație.

„Caterpillar şi Trimble au o relație de mare succes, de zeci de ani, și suntem încântați să lucrăm îndeaproape pentru a alinia şi mai bine produsele și capacitățile ambelor companii pentru clienții noștri din sectorul minier”, a declarat Tom Bluth, vicepreşedinte Caterpillar, responsabil pentru divizia Surface Mining & Technology. „Indiferent că este vorba despre supervizorul unei exploatări sau de o întreagă echipă de analiză a unei companii operaționale, Caterpillar Global Mining continuă să meargă „beyond the iron” prin furnizarea de tehnologii şi expertiză, pentru a-şi ajuta clienții în îmbunătățirea productivităţii și reducerea costurilor per tonă.”

Cat MineStar este un sistem operațional de execuție pentru exploatare minieră special conceput pentru a ajuta la creșterea productivității, îmbunătățirea siguranței și a disponibilităţii utilajelor, indiferent de producător. Sistemul este alcătuit din cinci seturi de capabilităţi: Fleet, Terrain, Detect, Health & Command, care pot fi configurate pentru a se potrivi nevoilor unice oricărei exploatări miniere, atât de suprafață, cât și subterane. Cat MineStar a fost o componentă esenţială a transformării digitale în sectorul minier încă din 1996, atunci când a fost introdus pentru prima dată. Astăzi, sistemul este operaţional în peste 200 de exploatări miniere din întreaga lume.

Trimble Connected Mine oferă o vizualizare integrată și completă a datelor exploatării miniere pentru a îmbunătăți și a accelera procesul de luare a deciziilor operaționale și strategice. Visual Intelligence este un modul opţional ce permite vizualizarea 3D a datelor Trimble Connected Mine. Implementat cu succes în unele dintre cele mai mari exploatări din lume, Trimble transformă modul în care se desfăşoară activitatea minieră, combinând expertiza minieră, tehnologia spațială, analizele de business, vizualizarea și instrumentele de suport al deciziilor ce permit companiilor miniere să-şi optimizeze resursele, pentru a-şi desfăşura activitatea în condiții de siguranță, productivitate și profitabilitate.

Împreună din 1996
Caterpillar şi Trimble colaborează în sectorul minier încă din 1996, când cele două companii au dezvoltat în comun un produs de control și orientare a mașinilor, cunoscut pe piață sub denumirea Terrain. Astăzi, Terrain este un sistem de ghidare de top în industria minieră. Ulterior, în 2002, colaborarea celor două companii a evoluat într-un joint-venture, când a luat naştere Caterpillar Trimble Control Technologies (CTCT). În prezent, CTCT dezvoltă produse de control și orientare a utilajelor atât pentru minerit, cât și pentru industria de construcții, pentru orice marcă sau model de echipament, indiferent de producător. Tehnologiile de poziționare Trimble, precum cele GPS și sistemele de navigație inerțială, se regăsesc de asemenea în multe sisteme semiautonome și autonome ale Caterpillar.

MEq
By MEq noiembrie 7, 2016 13:08