Caterpillar lansează noul buldozer Cat D10

MEq
By MEq iunie 1, 2023 11:51

Caterpillar lansează noul buldozer Cat D10

Echipat cu cea mai avansată tehnologie din industrie, robustul buldozer Cat D10 are acum un consum mai redus de combustibil, crește productivitatea și îmbunătățește timpul de funcționare. Cu un convertizor de cuplu cu stator și un sistem hidraulic cu senzor de sarcină, noua configurație este cu până la 6% mai eficientă comparativ cu modelul Cat D10T2. Tehnologia îmbunătățită, durata de viață mai lungă a componentelor, intervalele extinse de înlocuire a uleiului și capacitatea de service sporită reduc costurile de întreținere și reparații cu până la 8%, ajutând noul D10 să aibă un cost de proprietate scăzut, lider în industrie.

Caterpillar lansează noul buldozer Cat D10Noul buldozer D10 este acționat de un motor Cat C27, care oferă soluții de post-tratare ce îndeplinesc standardele de emisii U.S. EPA Tier 4 Final/EU Stage V, precum și pe cele echivalente Tier 2, pentru a satisface nevoile piețelor globale. Maximizând volumul de material mutat per litrul de combustibil consumat, motorul C27 comută setările de putere în funcție de direcția de deplasare pentru a oferi cu până la 20% mai multă putere în marșarier, reducând timpii de ciclu. Pe lângă câștigurile de productivitate de până la 3%, noul buldozer D10 oferă un consum de combustibil redus cu până la 4% față de D10T2 și cu până la 10% față de modelul D10T.

Noul design al convertizorului hidraulic de cuplu cu stator al buldozerului eliberează automat statorul atunci când nu este necesară multiplicarea cuplului, îmbunătățind eficiența transmisiei pentru un consum redus de combustibil. În condiții de sarcină mare și retarding, statorul se blochează fără a necesita intervenția operatorului. Sistemul hidraulic cu senzor de sarcină oferă mai multă putere la sol, asigurând o sensibilitatea sporită și o eficiență suplimentară a consumului de combustibil.

Cea mai avansată tehnologie din industrie
Noua cabină a lui D10 oferă nu numai un mediu de operare confortabil care reduce zgomotul, vibrațiile, stresul și oboseala, dar este totodată și o platformă electronică integrată, concepută pentru a maximiza productivitatea. Noul display tactil multicolor al operatorului monitorizează performanțele utilajului și permite adaptarea rapidă a parametrilor mașinii în funcție de aplicație.

Inovatorul buldozer D10 de azi valorifică o gamă extinsă de tehnologii și este pregătit pentru a integra dezvoltările tehnologice viitoare. Echipat standard cu lamă cu dublă înclinare și sistem automat de asistență a lamei (ABA), buldozerul reduce sarcina de lucru a operatorului prin automatizarea mișcării lamei pentru a ajusta pozițiile de încărcare, deplasare și împrăștiere a materialului. În plus, buldozerul este personalizabil în funcție de condițiile de șantier cu mai multe tehnologii opționale, concepute pentru a crește productivitatea și eficiența, incluzând:
• Funcția AutoCarry, care asigură controlul automat al lamei pe segmentul de transport
• Cat Grade Control 3D, care poziționează cu precizie muchia de tăiere a lamei pentru nivelări consistente
• Automatic Ripper Control, care minimizează deraparea șenilei prin monitorizarea și reglarea automată a turației motorului și a adâncimii dintelui de scarificare

Caterpillar lansează noul buldozer Cat D10Livrat din fabrică gata să integreze tehnologiile Cat MineStar, buldozerul D10 optimizează eficiența de nivelare și oferă capabilități de operare de la distanță, pentru siguranța și confortul operatorului. Tehnologia MineStar Terrain cu Automatic Blade Control integrează în sistemul de control automatizarea completă, încărcarea lamei și protecția la tăiere în exces, pentru a crește productivitatea și a reduce consumul de combustibil. Minimizează tăierea în exces, umplerea în exces și manevrele suplimentare, pentru a reduce costurile.

Tehnologia opțională MineStar Command oferă o integrare profundă cu sistemele electronice și hidraulice ale noului D10 pentru operarea de la distanță, cu răspuns rapid la comenzi și întârziere redusă. Fără a necesita o rețea de șantier, consola portabilă de comandă asigură rapid și eficient controlul de la distanță, în câmpul vizual, pe o rază de până la 400 m, operatorul având o vizibilitate optimă. În cazul operării din afara șantierului, stația de comandă dispune de un scaun confortabil, display și comenzi comune, pentru operarea flexibilă a utilajului, atât din proximitatea șantierului, cât și de la kilometri distanță.

Caterpillar lansează noul buldozer Cat D10Durabil și simplu de întreținut
Componentele principale ale lui D10, inclusiv șasiul și grupul motopropulsor, sunt construite pentru a fi reconstruite utilizând piese și componente noi, re-manufacturate sau folosite pentru o a doua viață, garantând aceeași performanță, dar la un preț mai redus. Actualizările menite să îmbunătățească viața grupului propulsor ajută la creșterea duratei de exploatare a componentelor. Opțiunea Heavy-Duty Extended Life (HDXL) cu tren de rulare DuraLink reduce uzura zalelor de lanț, are o durată de viață de 8.000 de ore a etanșării bucșei și oferă o durată de exploatare mai extinsă cu 20 – 40% decât un tren de rulare heavy-duty.

Designul lui D10 permite un service și o întreținere ușoare, cu caracteristici precum noile inserții pentru rulmenți cu braț de împingere cu lamă înlocuibilă, astfel încât buldozerul să stea mai puțin în atelier și mai mult în operare. Compartimentul motor reproiectat integrează un sistem de răcire monoplan, care este cu până la 30% mai rezistent la blocare și îmbunătățește disiparea căldurii, pentru a extinde durata de viață a componentelor. Ușor de accesat, noua ușă a radiatorului facilitează curățarea. Cu o capacitate cu 50% mai mare, noua baie de ulei îmbunătățește calitatea medie a uleiului și prelungește intervalele de schimb de ulei cu până la 250 de ore suplimentare.

Ca parte a noului pachet tehnologic standard de pe D10, funcțiile Remote Flash și Remote Troubleshoot îmbunătățesc eficiența întreținerii. Remote Troubleshoot permite reprezentantului Cat să efectueze de la distanță teste de diagnosticare a buldozerului în timp ce utilajul este în lucru, reducând astfel timpii de imobilizare. Remote Flash permite reprezentantului Cat să trimită actualizări de software către utilaj, astfel încât D10 să ruleze cel mai recent software pentru a optimiza performanța și productivitatea.
Pentru mai multe informații despre noul buldozer Cat D10, contactați dealer-ul local Cat.

MEq
By MEq iunie 1, 2023 11:51