Case Construction Equipment, utilaje de încredere

MEq
By MEq ianuarie 21, 2019 14:41

Case Construction Equipment, utilaje de încredere

Pentru producătorul de utilaje Case CE, 2018 a fost un an excelent, lansând noi serii de utilaje și fiind implicat în numeroase manifestări de profil. De asemenea, la expoziția Intermat de la Paris, producătorul american a bifat lansări și prezentari de produse din gama sa completă de utilaje. Încă din 2011, Titan Machinery, reprezentantul unic al utilajelor de construcţii CASE în România, a consacrat tradiţia demo-showurilor cu utilaje. Fiecare demonstraţie a oferit constructorilor ocazia să vadă la lucru și să testeze performanţele noilor generaţii de utilaje. Case este unul dintre puţinii constructori mondiali full-line.

Utilaje robuste pentru aplicații de carieră
În cadrul expoziţiei Hillhead 2018 din Anglia, Case CE a avut un stand cu un aspect inedit, împărțit în două zone principale – unul pentru exploatarea de carieră, cu produse ce îndeplinesc cerințele specifice acestui sector, iar celălalt pentru industria de construcții de drumuri, cu utilaje și echipamente dedicate. Cu această ocazie au fost amenajate zone dedicate cu informații despre sistemele de electronice de control SiteWatch si SiteControl, special create pentru o exploatare cu costuri reduse.

Tot Hillhead a marcat și prezentarea în premieră a excavatorului CX750D la un show în Marea Britanie. Aceasta este cel mai mare și mai puternic utilaj Case din gama de excavatoare, oferind cea mai bună productivitate din clasa sa, cu o putere de 512 hp cu o forță de excavare de până la 366 kN. Trenul de rulare și atașamentele frontale au fost ranforsate la majoritatea utilajelor Seriei D, inclusiv la modelul CX750D, care poate lucra în cele mai dure condiții, oferind timpi maximi de operare. Un alt ”highlight” al expozitiei a fost mode¬lul CX210D, conform cu stan-dardele Tier 4 Final, cu o men¬tenanţă minimă, fără filtru de particule diesel (DPF) sau de costuri de service asociate.

60 de ani de încărcătoare frontale pe roți Case
2018 a fost și anul în care încărcătoarele frontale Case au împlinit rotunda vârstă de 60 de ani. Totul a început cu modelul W9, primul încărcător Case cu tracțiune integrală, introdus în 1958. Au urmat la scurt timp modelele W10 și W12 cu tracțiune integrală și încărcătorul frontal W5 cu tracțiune față. În anii 1960 și 1970, Seria W a crescut, incluzând modelul mare W26 de 15 tone, introdus în 1968. Acesta a fost primul încărcător frontal articulat Case și cel mai mare încărcător pe roți oferit de producătorul american la acel moment. Întreaga serie W de încarcătoare avea cabina amplasată în jumătatea din față a utilajului.

Încărcătoarele frontale pe roți Case au o reputație puternică pentru performanțele lor ridicate și fiabilitatea în aplicațiile terasiere și de carieră. Pe această reputație se bazează și cea mai recentă Serie G, care include și modelele expuse 1021G, 821G și 721G. Oferind operatorului un confort remarcabil, cea mai bună vizibilitate și protecție din clasa sa, această linie de încărcătoare pe roți a ridicat standardul în industrie. Performanțele impresionante sunt atinse datorită motoarelor diesel eficiente Stage IV/Tier 4 final dezvoltate in-house de către compania soră FPT Industrial.

Case a dezvoltat o nouă cabină, mai confortabilă şi mai silenţioasă, disponibilă pe toate cele şapte modele din noua Serie G. Astfel, încărcătoarele frontale inscripţionate cu iniţiala G oferă acum cele mai înalte niveluri de vizibilitate şi control. Cabina Seriei G duce confortul și vizibilitatea la un nou standard, oferind o serie de îmbunătățiri. Pornind de la cabina popularei Serii F, care beneficia deja de o dimensiune generoasă a parbrizului în clasa sa, încărcătoarele frontale ale Seriei G dispun acum de un geam frontal curbat, dintr-o singură bucată, ce oferă o vedere de neegalat, dintr-o parte într-alta şi de la sol în sus. Împreună cu o caoptă de motor îngustă, geamul spate cu încălzire și numeroasele oglinzi retrovizoare, Seria G de încărcătoare frontale asigură un nivel de vizibilitate în față și-n spate nemaiatins înainte.

Interfața de control din cabina încărcătoarelor frontale din Seria G este ușor de utilizat, contribuind la îmbunătățirea controlului și a productivităţii. Display-ul color de 8” este ușor de citit, indiferent de condițiile de iluminare exterioară, oferind informații și o navigare intuitivă prin setările maşinii. Display-ul oferă, de asemenea, o vedere largă în spatele încărcătorului, atunci când e nevoie, datorită camerei video posterioare.

Sectorul ”road building”
Case Construction Equipment are o ofertă cuprinzătoare pentru industria europeană de construcții de drumuri, care se potrivește perfect cerințelor acestui sector. Buldozerele și autogrederele Case oferă soluții care combină productivitatea maximă cu un cost total de proprietate (TCO) competitiv: de la sistemul de control al mașinii Case SiteControl și tehnologiile eficiente și puternice ale motoarelor FPT Industrial până la recent introdusul pachet de lumini LED și sistemul de autolubrifiere.

Cele trei buldozere din Seria M sunt concepute pentru o putere mare de împingere și precizie la nivelare. Motorul supraalimentat oferă un cuplu ridicat și tracțiune mare. Sistemul eficient de răcire are un ventilator reversibil hidraulic și este proiectat astfel încât radiatoarele să nu se suprapună, încât fiecare să primească aer proaspăt.

Transmisia hidrostatică asigură o mișcare independentă a fiecărei șenile, astfel încât să poată continua să împingă la putere maximă pe întreaga rază de virare, rezultând un control total al nivelării și al lucrărilor în pantă, precum și productivitate optimă. În plus, previne salturile cauzate de schimbarea treptei de viteză, îmbunătățind și mai mult precizia de nivelare fină. Joystickul proporțional electrohidraulic asigură confort și încredere în controlul utilajului.

Șenilele ultra-life cu bucșe lubrifiate și noul design heavy-duty al întregului tren de rulare prelungesc durata de viață a acestuia cu până la 40% în cele mai dificile condiții. Acest lucru are ca rezultat beneficii semnificative pentru client, având în vedere faptul că uzura trenului de rulare și a componentelor sale însumează cam 50% din costurile de întreținere. Șasiul principal dintr-o singură bucată suportă o bună distribuție a sarcinii pe cadru, astfel încât mașina să poată lucra cu sarcini mai grele.

De peste 80 de ani, Case produce autogredere, avand în prezent în acest segment două modele special dezvoltate pentru piața europeană. Cu o distribuție perfectă între masa și dimensiunile mașinii, tracțiune integrală de înaltă performanță cu un management perfect al vitezei de deplasare, curbă Dual Power cu o putere mai mare la viteză ridicată în treapta a 4-a și o lamă înclinabilă multi-radius, modelele 836C și 856C oferă o productivitate remarcabilă. Grederele din Seria C oferă cel mai bun control al lamei din clasa lor de operare. Transmisia Ergopower cu convertizor de cuplu asigură schimbarea lină pentru un control perfect al mașinii. Inelul de rotire încapsulat, montat pe role, asigură o rotație ușoară a lamei, oferind o soluție tehnologică cu frecare zero. Toate aceste caracteristici contribuie la oferirea unui grad înalt de precizie.

MEq
By MEq ianuarie 21, 2019 14:41