Noua dronă Aibot de la Leica oferă măsurători mai precise și mai sigure

MEq
By MEq septembrie 4, 2018 21:48

Noua dronă Aibot de la Leica oferă măsurători mai precise și mai sigure

Leica Geosystems, parte a Hexagon, lider în industria tehnologiei de măsurare, a anunțat noua dronă Leica Aibot – cel mai recent UAV (Unmanned Aerial Vehcle) bazat pe platforma aeriană M600 Pro de la DJI, ce permite digitizarea rapidă și autonomă a infrastructurii.

Noua tehnologie UAV de la Leica Geosystems permite utilizatorilor să obțină un set complet de date într-un timp mai scurt, cu o interfață ușor de utilizat și inovatoare, deschizând noi oportunități de business, alocând mai puțin timp, costuri și eforturi decât în cazul metodelor tradiționale. Suita de software Leica Geosystems suportă noile fluxuri de lucru ale dronei. Folosirea Leica Infinity pentru point cloud (un set de puncte de date în spațiu), modelul de suprafață digitală și generarea orthophoto (imagine aeriană corectată geometric) permite inspectorilor să proceseze și să vizualizeze cu ușurință datele aeriene pentru a maximiza productivitatea și a accelera furnizarea de date. Sprijinind utilizatorii să partajeze date către Cylcone și Cloudworx, integrarea point cloud-ului UAV-ului cu datele de scanare terestră le permite utilizatorilor să ia decizii bine informate. Acest set complet de date are ca rezultat o eficiență sporită a proiectului.

Noua tehnologie UAV, dezvoltată în parteneriat cu DJI – lider mondial în producerea de UAV-uri – permite utilizatorilor să proceseze și să analizeze milioane de puncte de date colectate de sus și să vizualizeze datele pentru a furniza informații de acțiune. Datele colectate de drone pot fi combinate cu tehnologiile de cercetare existente, precum TPS, GPS și scanarea cu laser, oferind un set și mai complex de informații.

Pe durata ciclului de viață al proiectului de planificare, proiectare și construcție, Aibot oferă un acces mai ușor la informații esențiale, pentru a efectua calcule de volum și a monitoriza progresul șantierului. De la crearea de modele digitale de teren la decopertare și lucrări terasiere sau săpare în vederea nivelării/finisării finale, compactare și asfaltare, soluția suportă comparații rapide mai ușoare. Aceasta oferă o vizualizare mai transparentă a monitorizării progresului șantierului și a calculelor de volum cu operațiuni mai sigure pentru a menține proiectele în termen.

Aibot poate identifica din timp deviațiile cu un nivel de precizie necunoscut anterior pentru industria construcțiilor. Imaginile de înaltă definiție și maparea 3D permit vizualizarea documentației de cartografiere a șantierului, ceea ce înseamnă că utilizatorii economisesc timp și bani în toate etapele proiectului.

MEq
By MEq septembrie 4, 2018 21:48