Campusul Doka, la Bauma 2016

MEq
By MEq februarie 1, 2016 16:21

Campusul Doka, la Bauma 2016

La Bauma 2016, furnizorul internaţional de cofraje, Doka, se prezintă dintr-o perspectivă complet nouă: vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu un concept de târg modern şi apropiat de construcţie: campusul Doka.

„Doka s-a orientat spre progresul în tehnica cofrajelor. De aceea se dezvoltă constant măsuri constructive de creştere a eficienţei şi se implementează consecvent în practică. Pe de o parte în ceea ce priveşte sistemele de cofrare, pe de alta în ceea ce priveşte serviciile conexe tehnicii cofrajelor. O soluţie de cofrare Doka este întotdeauna un pachet care aduce avantaje clientului nostru“, declară Jürgen Obiegli, Preşedintele director general al Doka Group.

Siguranţă
Siguranţa pe şantier este o prioritate absolută. Soluţiile sigure fac parte din filozofia produselor Doka şi susţin productivitatea pe şantier: ele îndeplinesc standardele legale, contribuie la evitarea accidentelor, susţin prin rapiditate şi ajută la respectarea termenelor precum şi la desfăşurarea proiectelor în limitele bugetelor calculate.
Fie că este vorba de schele de lucru sau de protecţie, de balustrade de protecţie integrate, sisteme de urcare sau de ancorare – sistemele de siguranţă Doka aduc avantaje economice pentru firma de construcţii şi sunt flexibile şi uşor de utilizat.

Noutăţi
La standul Doka vizitatorii sunt aşteptaţi cu două noutăţi. Cu schela portantă d3 Doka şi-a extins gama de produse în Asia de Sud-Est şi Orientul Mijlociu. Alte noutăţi pentru aceste pieţe sunt în curs de pregătire. Schela portantă d3 este dezvoltată dintr-un sistem se schele portante de succes produs de Doka şi combină avantajele sistemelor existente. d3 este conceput pentru înălţimi mari de susţinere şi sarcini ridicate şi este ideal pentru construcţii civile şi industriale precum şi pentru construcţii subterane. Sistemul reuneşte rapiditatea şi eficienţa economică iar prin flexibilitatea sa este adecvat în diverse situaţii de utilizare.

Sistemul de eşafodaj Doka UniKit a fost dezvoltat pentru piaţa latino-americană. Doka UniKit este sistemul modular ideal pentru devierea sarcinilor mari. Prin rasterul modular al sistemului, structurile voluminoase de schele portante pot fi realizate rapid şi fără complicaţii. De aici rezultă posibilităţi variate de utilizare de ex. în construcţiile de infrastructuri şi centrale energetice.

Doka prezintă la bauma şi sistemul monolitic de cofraje Doka OneGo. Cu ajutorul acestui sistem, pereţii şi planşeele sunt betonate într-o singură turnare. Astfel, Doka reacţionează la cerinţele pieţei pentru construirea de spaţii locative la preţ convenabil, în sistem monolit, în regiuni precum America Latină, Asia de sud-est şi Orientul Mijlociu. Domeniul de utilizare se extinde de la casele unifamiliale la ansamblurile de apartamente şi blocurile de locuinţe.

Sisteme
Dokaflex 30 tec este un cofraj Doka rapid pentru planşee orice tip de intrados. Sistemul combină tehnologia cu eficienţă dovedită (pop pentru planşeu şi traversă H20) cu grinda compozit ultrarezistentă I tec 20 folosită pe post de grindă de jug. Astfel se obţin distanţe admise mai mari între popii de planşeu. În funcţie de cazul de utilizare se calculează până la 30% mai puţini popi de planşeu, mai puţine piese individuale şi o greutate mai redusă. Şi, corespunzător cu acestea, se obţine o viteză de lucru mai ridicată.

Dokadek 30 este un sistem de cofraj manual, fără grinzi, cu o construcţie metalică uşoară, care sunt acoperite cu un panou multistrat din lemn/material plastic. Sistemul combină avantajele unui cofraj pentru planşeu din elemente cu cele ale unui cofraj pentru planşeu pe grinzi Dokaflex, aceasta însemnând rapiditate în zona de reglare, cu panouri de 3 m², şi rapiditate şi flexibilitate în zonele de completare datorită Dokaflex. Construcţia se realizează în siguranţă la sol, fără a urca pe cofrajul de planşeu. Chiar şi la planşeele mai înalte elementele se montează cu un efort redus, putând fi agăţate de jos în capetele popilor şi ridicate cu uşurinţă. Dokadek 30 prezintă un număr redus de elemente mobile şi astfel asigură un ritm de montare şi demontare foarte alert.

Framax Xlife plus este cea mai recentă inovaţie în domeniul cofrajelor cu panouri Doka. Tehnologia revoluţionară de ancorare Framax Xlife plus, operabilă de pe o singură parte, fără piese de uzură, asigură o viteză de lucru şi mai mare. Toate elementele plus deţin proprietăţile deja atestate ale Framax Xlife. Ele prezintă un raster amplu de ancorare de 1,35 m. Faţă de ex. de un raster de ancorare de 1,20, aceasta înseamnă o economie de doisprezece la sută la punctele de ancorare şi finisarea găurilor de ancorare. Fiind poziţionată direct la locul de ancorare, ancora este disponibilă cu rapiditate. Framax Xlife plus reduce cu până la o treime timpul consumat la cofrare şi decofrare. Elementele constau din cadre zincate la cald şi plăci Xlife robuste. Acestea pot fi combinate orizontal şi vertical.

MEq
By MEq februarie 1, 2016 16:21