MTU aduce la Bauma motoare EU Stage V pentru utilaje de construcţii

MEq
By MEq ianuarie 30, 2016 13:34

MTU aduce la Bauma motoare EU Stage V pentru utilaje de construcţii

MTU (subsidiară a Rolls-Royce) va prezenta în aprilie, la Munchen, motoare off-highway pentru industria de construcţii, compatibile cu normele de emisii ce vor intra în vigoare din 2019. Este vorba de motoare pentru utilaje destinate aplicaţiilor din construcţii, industrie şi carieră/mină. În plus, vor fi expuse şi grupuri electrogene diesel mobile şi staţionare MTU Onsite Energy, ideale pentru producerea de energie electrică pe şantierele de construcţii.

Motoare cu puteri între 100 şi 480 kW
Motoarele MTU din seriile 1000 până la 1500 sunt dezvoltate în comun de către MTU și Daimler pentru a satisface reglementările EU Stage V, având la bază motoarele de pe vehiculele comerciale Daimler. Se aşteaptă să fie disponibile în gama de puteri 100-480 kW, în timp util pentru introducerea planificată a standardelor EU Stage V din 2019. Motoarele MTU îndeplinesc noile limite de emisii pentru particule de funingine, folosind tehnologii avansate, sistem SCR și filtru de particule diesel suplimentar.
Două motoare cu 6 cilindri din seriile 1000 și 1500 vor fi expuse la stand, pe lângă sistemul de post-tratare asociat. „Companiile de construcţii vor beneficia imediat de pe urma dezvoltărilor tehnologice avansate pentru a atinge norma Stage V: ceea ce ne străduim să obţinem în munca de dezvoltare sunt cupluri ridicate la turaţii cât mai scăzute, o reducere cât mai mare a consumului de combustibil şi o gamă extinsă de puteri comparativ cu motoarele generaţiei precedente proiectate pentru norma Stage IV”, a declarat Bernd Krüper, Head of Construction & Agriculture Business.

Motoare cu puteri peste 500 kW
MTU va expune şi două motoare de 12 cilindri, din seriile 1600 şi 2000, cu puteri peste 500 kW. Motoarele seriei 1600 sunt disponibile în gama de puteri între 567 şi 736 kW. Pe lângă respectarea cerinţelor US EPA Tier 4, acestea sunt proiectate să îndeplinească cerinţele viitoare EU Stage V, folosind doar tehnologii interne. Fără necesitatea folosirii post-tratării. Seria de motoare 2000 pentru instalarea pe utilaje de construcţii acoperă o gamă extinsă de puteri între 560 şi 1000 kW şi respectă normele Tier 4. De asemenea, respectă standardele nord-americane de utilizare doar a tehnologiilor interne. 515_MTU_Series-1600_800x600Px

Motoare pentru toate aplicaţiile şi cu niveluri relevante de emisii
MTU furnizează motoare pentru toate tipurile de aplicaţii în industria construcţiilor. Acestea sunt proiectate să îndeplinească cerinţele privind emisiile în fiecare ţară în care sunt utilizate, regăsindu-se pe utilaje precum: excavatoare, basculante miniere, încărcătoare frontale, utilaje pentru construcţia de drumuri, încărcătoare telescopice, compresoare şi vehicule miniere. De asemenea, MTU este lider în producerea de motoare destinate macaralelor mobile.

MEq
By MEq ianuarie 30, 2016 13:34