Camioanele articulate Cat din Seria C2 sunt mai puternice şi au sarcini mai mari

MEq
By MEq martie 22, 2016 21:45

Camioanele articulate Cat din Seria C2 sunt mai puternice şi au sarcini mai mari

Noua gamă de camioane articulate Cat Seria C2 include modelele 725C2 de 314 hp (234 kW), 730C2 și 730C2 EJ de 367 hp (274 kW). Sarcinile utile nominale sunt de 24 tone pentru 725C2 și 28 tone pentru cele două modele mai mari. Controlul standard al tracțiunii automate asigură funcționarea eficientă a noilor modele, care avansează designul modelelor precedente, cu o productivitate crescută și costuri de operare mai mici, păstrând totodată durabilitatea pe termen lung, disponibilitatea ridicată și valoarea mare de revânzare.

Cele trei modele au motoare potrivite pentru toate standardele de emisii din lume: atât Tier 2/Stage II, cât şi Tier 3/Stage IIIA şi Tier 4f/Stage IV. Modelele T4f dispun de filtru de particule diesel şi sistem SCR. Transmisia electronică power-shift Cat 6F/1R reglează presiunile de cuplare a ambreiajului pentru schimbări line, pozitive şi încorporează sistemul APECS (Advanced Productivity Electronic Control Strategy) – ce îmbunătăţeşte acceleraţia, menţine convertizorul de cuplu cu funcţie de blocare pe durata schimbării treptelor, asigură menţinerea automată a vitezei şi modifică punctele de schimbare a treptelor în funcţie de condiţiile de operare.
Noile modele din Seria C2 au structuri ce asigură durabilitatea pe termen lung în aplicații severe. Şasiul frontal încorporează grinzi longitudinale cu secțiune casetată, iar cel din spate foloseşte o construcție rectangulară casetată pentru a reduce punctele de presiune (stres). Articulaţia rotativă își păstrează construcția durabilă din două piese, folosind un cap turnat din oțel, fixat pe un ax din oțel forjat extrem de rezistent, care asigură o conexiune strânsă și sigură între cele două părți ale șasiului.
Suspensia în trei puncte de pe față cu amortizoare ulei/azot și suspensia de pe spate cu balansier absorb în mod eficient impactul la rulare, permițând deplasarea în condiții de siguranță și la viteză mare. Noul design al caroseriei benei, din oțel rezistent la uzură, cu duritate Brinell HB450, pentru o rezistență sporită la impact și abraziune, vine cu un concept de curgere divergentă care asigură o basculare completă și reduce la minim resturile de material nedescărcat. Datorită formei marginilor benei se reduc scurgerile de material în zona de încărcare, iar bara de protecție frontală complet sudată și scutul aplicat pe toată lățimea asigură o protecție sporită a utilajului.

C10755237Staţia operatorului este spaţioasă, are două locuri şi dispune de scaun cu suspensie pneumatică pentru şofer. Un monitor color multifuncţional oferă informaţii importante de operare, precum şi imagini de la cameră video din spatele maşinii, atunci când aceasta e activată. Capota joasă şi înclinată a noilor modele, împreună cu poziţia centrală a şoferului şi cu suprafeţele vitrate largi asigură o excelentă vizibilitate împrejur.
Pentru a promova operarea în condiții de siguranță, cabina are o construcție integrală ROPS/FOPS. Un sistem de direcţie secundar electro-hidraulic se activează automat în situații de presiune scăzută. Frâna de parcare este de aplicată de un resort şi eliberată hidraulic.
Farurile și semnalizatoarele (montate lateral) împreună cu lămpile de poziție cu LED montate sus cresc siguranța la locul de muncă pe timp de noapte. Un sistem elaborat de balustrade, suprafețe antiderapante și oglinzi mari, cu unghi larg (cu încălzire opțională), cresc și mai mult siguranța generală.
Capota electrică este ridicată și coborâtă prin intermediul unui comutator din cabină și oferă acces amplu la punctele de service de rutină, iar radiatorul montat în partea din spate a cabinei (cu lichid de răcire cu durată lungă de viață) permite accesul ușor pentru curățare. Cabina se înclină pentru a permite accesul la transmisie, arborii de transmisie și la componentele hidraulice, iar centrul de service electric din cabină asigură un port de alimentare, un conector de diagnosticare și un conector Cat Data Link. Datorită intervalelor de golire mai lungi pentru uleiul de motor și lichidul hidraulic și datorită lagărului roții care nu necesită reglare, se reduc costurile de întreținere.

Sistemul opțional Cat Production Measurement permite cântărirea sarcinii, ajutând operatorii să lucreze mai productiv și cu acuratețe. Sistemul integrat calculează valorile de sarcină utilă folosind senzori și arată când se atinge greutatea țintă, maximizând sarcina utilă și productivitatea şi reducând suprasolicitarea ce duce la uzura prematură. Nu în ultimul rând, sistemul Product Link conectează wireless proprietarii la maşinile lor, oferindu-le acces la date precum locaţia, orele de funcţionare, consumul de combstibil, timpii de inactivitate, codurile de diagnosticare, totul prin intermediul interfeţei online VisionLink.

MEq
By MEq martie 22, 2016 21:45