Ca parte a ofensivei propulsiei cu hidrogen, QUANTRON a prezentat o autoutilitară de 4.2 t

MEq
By MEq octombrie 21, 2021 17:15

Ca parte a ofensivei propulsiei cu hidrogen, QUANTRON a prezentat o autoutilitară de 4.2 t

Story Highlights

  • Quantron
  • autoutilitara Q-Light FCEV
  • autoutilitara Quantron
  • green hydrogenl hydrogen fuel cell
  • electric commercial vehicle

Related Articles

Vehiculele alimentate cu hidrogen verde protejează mediul înconjurător, sunt silemtioase pe drum și conving printr-o autonomie extinsă. Sunt ideale pentru companiile care doresc să se bazeze pe un transport de mărfuri fără emisii, pe termen lung. Pe lângă vehiculele comerciale complet electrice, Quantron AG oferă și soluții de mobilitate ce folosesc sisteme cu pile de combustie cu hidrogen. Ultimul produs din acest segment este autoutilitara Q-Light FCEV.

Anul acesta, cu ocazia expoziției NUFAM (30 sept – 3 oct), eveniment de top pentru industria vehiculelor comerciale, QUANTRON a prezentat în premieră autoutilitara Q-Light. Vehiculul cu pile de combustie cu hidrogen – din gama de 3,5 până la 4,2 t – este unic în Europa și este oferit în colaborare cu expertul în pile de combustie, AE Driven Solutions, partenerul QUANTRON. Acesta are la bază o transmisie fiabilă și dovedită, care este deja utilizată în peste 400 de vehicule din întreaga Europă. Toate componentele Q-Light FCEV respectă standardele europene de siguranță.

Sarcina utilă a lui Q-Light FCEV este similară cu cea a unui vehicul diesel comparabil. Timpul de alimentare cu combustibil poate fi, de asemenea, comparat cu al unui vehicul diesel. Q-Light FCEV poate fi condus flexibil în modul electric sau folosind pilele de combustie. Capacitatea bateriei este de 37 kWh și, la fel ca pila de combustie de 15 kW utilizată, are o durată de viață extinsă. Căldura reziduală degajată de pilele de combustie poate fi utilizată și pentru încălzirea cabinei, de exemplu, astfel încât să se poată economisi energie electrică suplimentară.

QUANTRON vine în sprijinul clienților în găsirea vehiculului ideal pentru cerințe individuale. Datorită gamei sale largi de suprastructuri, Q-Light FCEV poate fi utilizat în mod flexibil în diferite domenii de aplicare (de exemplu, în logistică sau ca vehicul de distribuție). Datorită conducerii sale silențioase și fără emisii, autoutilitara poate fi folosită în zone urbane sensibile și ziua, și noaptea. În funcție de cerințe, vehiculul poate fi echipat cu până la patru rezervoare de hidrogen și astfel poate atinge o autonomie de până la 500 km. În viitor, puterea pilei de combustie va fi, de asemenea, scalabilă, astfel încât vehiculul să poată fi oferit în diferite versiuni, cum ar fi o variantă de 7,2 t.

Specificații tehnice Q-Light FCEV
Masa totală a vehiculului: 4.2 t
Putere e-mode: 100 kW (136 PS)
Cuplu maxim e-mode: 1150 Nm
Viteza max.: 90 km/h
Rezervor hidrogen: aprox. 2.1 kg
Autonomie (2 rezervoare / 4 rezervoare): 300 km / 500 km
Putere pile de combustie: 15 kW
Capacitate baterii: 37 kWh
Capacitate de încărcare: 6,6 kW
Cicluri de încărcare a bateriilor: 3.000

MEq
By MEq octombrie 21, 2021 17:15