Noua baterie Sandvik crește durata de funcționare cu 36% a utilajelor sale miniere electrice

MEq
By MEq mai 23, 2023 23:09

Noua baterie Sandvik crește durata de funcționare cu 36% a utilajelor sale miniere electrice

Story Highlights

  • Sandvik Mining and Rock Solutions
  • Artisan
  • baterie LFP
  • utilaje miniere subterane electrice
  • Sandvik BEV loaders and trucks

Related Articles

Sandvik introduce o baterie de capacitate mai mare pentru încărcătoarele și camioanele sale miniere subterane electrice, care livrează cu 36% mai multă energie în același pachet. Folosind aceeași compoziție chimică LFP (litiu-fier-fosfat), mai puțin volatilă, ideală în aplicații miniere subterane, noua baterie reprezintă un salt înainte în ceea ce privește siguranța, fiabilitatea și performanța.

Pe lângă durata de funcționare cu 36% mai mare, clienții se pot aștepta la un cost mai mic per amper-oră comparativ cu pachetul de acumulatori Artisan de generație actuală. Capacitatea crescută a bateriei îmbunătățește, de asemenea, gradul de încărcare al camionului, permițând viteze mai rapide în coborâre și o eficiență mai bună.

„Această nouă baterie însumează 13 ani de evoluție a tehnologiei pachetelor de baterii Artisan”, a declarat Joseph Beck, Product Line Manager, Batteries and Chargers, Sandvik Mining and Rock Solutions. „Folosind cea mai nouă generație de celule de baterii LFP mari, am optimizat densitatea de energie pentru a permite celor mai mari încărcătoare și camioane miniere electrice ale noastre să funcționeze cu 36% mai mult între intervalele de schimb de baterii. Simulările noastre arată că, în unele aplicații, clienții vor putea elimina un schimb la fiecare tură de lucru.”

Construită special pentru exploatări miniere subterane și proiectată și fabricată in-house de către Sandvik, noua baterie menține modularitatea și robustețea pachetului existent și prezintă îmbunătățiri semnificative de design.

Carcasa reconfigurată și rigiditatea crescută sporesc rezistența structurală, permițând bateriei să reziste mai bine la șocuri și vibrații. Terminalele sudate cu laser asigură o conexiune mai puternică, reducând pierderile de energie și căldură, dar îmbunătățind eficiența și siguranța. Plăcile de răcire superioare și inferioare îmbunătățesc performanța de răcire, pentru a încetini degradarea celulelor și a prelungi durata de viață. Îmbunătățirile cheie ale designului includ, de asemenea, o protecție mai bună împotriva prafului și umidității.

Celulele bateriei LFP de ultimă generație sunt complet încapsulate într-un material neconductor, crescând conductivitatea termică și reducând riscul de supraîncălzire și scurtcircuit. Sandvik și-a reproiectat, de asemenea, sistemul de management al bateriei pentru o fiabilitate și o funcționare îmbunătățite. Această funcție de siguranță monitorizează temperatura și tensiunea fiecărei celule pentru a se asigura că totul se află în parametrii optimi de funcționare.

Noua baterie de mare capacitate este proiectată pentru a îndeplini cerințele pieței și standardele internaționale, inclusiv UL, CE, UN și IEC. Este ușor de adaptat pentru modelele Sandvik Z40, Sandvik Z50, Sandvik LH518B și Sandvik TH550B aflate în prezent în operare. Este de așteptat să fie disponibilă comercial începând cu trimestrul al IV-lea al lui 2023 și va dota standard toate noile încărcătoare subterane și camioane subterane electrice Sandvik.

MEq
By MEq mai 23, 2023 23:09