Brokk prezintă Brokk Surface Grinder 530

MEq
By MEq noiembrie 4, 2022 20:58

Brokk prezintă Brokk Surface Grinder 530

Brokk, cel mai mare producător mondial de roboți pentru demolare controlați de la distanță, anunță noua unealtă de lucru Brokk Surface Grinder 530 (BSG 530) pentru îndepărtarea materialelor, precum vopseaua și azbestul, pregătirea și lustruirea pereților, podelelor și tavanelor în renovări și în aplicații de restaurare. Compatibil cu roboții Brokk 170, Brokk 200 și Brokk 300, noul atașament BSG 530 permite abordarea unor proiecte care anterior necesitau forță de muncă, fiind de până la 10 ori mai rapid. Capacitatea uneltei de frezat de suprafață de a fi controlată din telecomanda unui robot Brokk oferă, de asemenea, o siguranță mai mare operatorilor, comparativ cu metodele manuale.

Brokk a prezentat atașamentul de frezare BSG 530 în cadrul târgului Bauma 2022, de la München. Compania și-a prezentat și linia completă de roboți electrici pentru demolare, de la Brokk 70 până la Brokk 900, împreună cu sistemul de suprimare a prafului Atomized Water Mist.

„Freza de suprafață Brokk acoperă o nișă de pe piața frezarii de suprafață, unde există o lungă istorie de utilizare a uneltelor de lucru portabile pentru tavane și pereți”, a declarat Martin Krupicka, CEO al Brokk Group. „Freza de suprafață Brokk oferă o opțiune mai rapidă și mai sigură decât metodele manuale, mai ales atunci când abordează materiale periculoase. Vedem un potențial imens în renovarea structurilor de beton din clădirile din anii 1970, atunci când azbestul era adesea folosit pentru izolare și rezistență la foc.”

BSG 530 este controlat complet de la distanță din telecomanda Brokk, oferind o metodă automată de decapare a tencuielii, a materialului contaminat, a adezivului de faianță și a vopselei de pe pereți, tavane și podele. Atașamentul îndepărtează eficient materialul prin contactul constant și prin presiunea ridicată aplicată pe suprafață, rezultând o îndepărtare mai uniformă și mai consecventă pe suprafețe mari, ceea ce nu este posibil cu sculele de frezat portabile. Atașamentul poate atinge o presiune de șlefuire de 2.300 N pentru aplicații pe perete și 1.100 N pentru aplicații pe tavan. De asemenea, BSG 530 are o funcție ce ajustează continuu presiunea de frezare pentru a o menține constantă.

Pe lângă o eficiență substanțială și câștiguri de calitate, robotul Brokk și unealta de frezare de suprafață oferă operatorului siguranță și un confort mai mare decât sculele portabile. Datorită telecomenzii, operatorii se pot poziționa la o distanță sigură de locul de frezare, reducând riscul căderii de resturi și pașii greșiți pe schele sau scări. De asemenea, pot sta la distanță față de praf, în special în aplicațiile de decontaminare. În plus, operarea de la distanță elimină expunerea operatorului la vibrațiile constante ale sculelor portabile. Reducerea impactului la nivelul corpului ajută la prevenirea rănilor pe termen lung și scurt, ce pot afecta productivitatea. Pentru și mai multă siguranță, Brokk oferă un sistem opțional de extracție a prafului pentru captarea particulelor dăunătoare.

Prin adăugarea uneltelor opționale, BSG 530 poate fi folosit și pentru pregătirea suprafețelor, creând o textură ideală pentru aplicarea noului material. Brokk oferă, de asemenea, unelte opționale pentru lustruirea betonului și a pietrei naturale pe pereți, tavane și podele. BSG 530 are o greutate operațională de 230 kg, cu o lungime de 140 cm, o lățime de 64 cm și o înălțime de 65 cm. Noua unealtă de lucru este disponibilă în Europa, Asia, Africa, Oceania și America Latină. Este una dintre numeroasele unelte Brokk pentru îmbunătățirea eficienței.

MEq
By MEq noiembrie 4, 2022 20:58