Bomag este pe val cu gama de utilaje electrice e-PERFORMANCE

MEq
By MEq martie 10, 2023 12:26

Bomag este pe val cu gama de utilaje electrice e-PERFORMANCE

Bomag a prezentat doi cilindri compactori tandem electrici in toamna, la Bauma 2022. Modelele BW 100 AD e-5 și BW 120 AD e-5 fac parte din inovatoarea gamă e-PERFORMANCE – pentru construcția de drumuri sustenabilă și eficientă, folosind alternative electrice puternice. Utilajele vor fi disponibile din primăvara/vara lui 2023. Compania a prezentat pentru prima dată în acest segment de produse o placă vibratoare alimentată de baterii, precum și maiul electric BT 60e, deja lansat cu succes.

Noii cilindri compactori tandem electrici Bomag BW 100 AD e-5 și BW 120 AD e-5 încorporează două motoare electrice foarte eficiente: unul pentru sistemul de deplasare și direcție, iar celălalt pentru vibrații. În modul de deplasare, utilajele funcționează cu un singur motor electric, ceea ce economisește energie. Funcția ECO și sistemul de recuperare a energiei la frânare garantează o operare economică – cu putere și dinamică maxime.

Încărcați așa cum vă convine!
Acumulatorii încorporați, cu durată lungă de operare, pot fi reîncărcați la o tensiune de 230 V sau de 400 V și furnizează toată puterea electrică necesară pentru o zi obișnuită de lucru. Infrastructura de încărcare nu necesită facilitați speciale: utilajele pot fi încărcate direct la un punct de încărcare DC extern sau (folosind încărcătorul AC de la bord) la o priză CEE, un wallbox sau la o conexiune domestică. Bomag oferă adaptoarele necesare pentru cablul de încărcare ca accesorii opționale. O sursă de alimentare de 48 V de ultimă generație oferă trenului de propulsie energia necesară. Întrucât acesta este un sistem de joasă tensiune, nu trebuie respectate cerințe speciale de siguranță. Acest lucru are avantajul că service-ul și întreținerea nu trebuie să fie efectuate de electricieni.

Munca fără emisii – mai mult decât o simplă tendință
Când vine vorba de lucrări de terasament sau de asfaltare în construcții, atribuirea contractelor este din ce în ce mai legată de limitele stricte de emisii. Cilindrii compactori tandem electrici ușori pot face față cu ușurință acestor cerințe. Poluarea cu praf fin din gazele de evacuare și emisiile directe de CO2 este redusă la zero. În același timp, tehnologia de acționare electrică oferă niveluri de zgomot mult mai scăzute. Acest lucru protejează oamenii și mediul.

Acționările electrice, tot mai comune pe șantierele de construcții
Bomag recomandă cilindrii săi tandem e-PERFORMANCE pentru utilizarea pe șantierele din interiorul orașelor și în special din zonele sensibile din proximitatea grădinițelor și spitalelor. În general, cilindrii compactori tandem sunt potriviți pentru asfaltarea drumurilor și în toate lucrările de reparații și finisare în construcția de drumuri. Având o alternativă electrică, companiile de amenajare a teritoriului pot aborda o gamă extinsă de lucrări.

Cilindrul compactor tandem este pornit printr-un comutator cu buton rotativ. Operatorul poate controla utilajul cu încredere folosind maneta de deplasare cu sensibilitate ușoară și volanul compact. Platforma operatorului îi permite acestuia să vadă cu ușurință zona de lucru și marginile tamburului în orice moment.

Sistemul digital de informații afișează toți parametrii importanți ai utilajului pe un display de 5 inci (viteza, necesarul de energie curent, temperatura asfaltului, progresul compactării, orele de funcționare și capacitatea, durata și puterea de încărcare a bateriei). Cilindrul compactor tandem e-PERFORMANCE poate fi integrat cu ușurință cu sistemul BOMAG TELEMATIC pentru urmărirea, gestionarea eficientă a flotei și înregistrarea datelor de operare.

MEq
By MEq martie 10, 2023 12:26