Bobcat își extinde oferta cu noi încărcătoare articulate mici (SAL)

MEq
By MEq iulie 22, 2021 15:15

Bobcat își extinde oferta cu noi încărcătoare articulate mici (SAL)

Bobcat a lansat noile încărcătoare articulate mici (SAL sau Small Articulated Loaders) L23 și L28, ce oferă capacități bune de ridicare în spații strâmte, ușurință în utilizare datorita comenzilor intuitive și un impact redus la nivelul solului. Noile utilaje continuă extinderea Bobcat pe piața încărcătoarelor compacte și confirmă că, în prezent, compania are cel mai extins portofoliu de încărcătoare din lume.

Proiectate și construite de Bobcat la fabricile sale din America de Nord, noile SAL oferă o stabilitate impresionantă și sarcini de basculare de până la 1,39 t. Astfel, folosind aceste utilaje este ușoară plasarea de încărcături peste șanțuri și trotuare. Capacitățile mari de ridicare în comparație cu masa utilajului sunt ideale în operațiuni de ridicare și transport în zone înguste. Brațul extensibil de pe L28 oferă mai multe opțiuni pentru plasarea ușoară a sarcinilor, iar opțiunile de contragreutate permit utilizatorului să personalizeze capacitatea utilajului în functie de aplicație.

Intrarea pe piața încărcătoarelor articulate mici permite Bobcat să-si extindă gama de utilaje, sporind oportunitățile de business atât pentru companie, cât și pentru rețeaua de dealeri autorizați Bobcat din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Noile SAL permit Bobcat să atragă mai mulți clienți în sectoarele de amenajări peisagistice, construcții ușoare și întreținere municipala, dar și în agricultură și horticultură.

„SAL-urile sunt un utilaj multifuncțional puternic și la îndemână pentru o gamă largă de aplicații. Atât L23, cât și L28 sunt mașini de 25 hp, cu comenzi intuitive, care le fac ideale pentru aproape orice utilizator”, a declarat John Chattaway, Manager de produs pentru încărcătoare, Bobcat.

SAL-urile Bobcat sunt disponibile în versiuni cu pavilion sau cabină, ambele special concepute pentru a oferi suplimentar spațiu acolo unde este necesar pentru intrarea, ieșirea și confortul operatorului. Comenzile sunt intuitive pentru toate nivelurile de experiență ale operatorului; pentru zonele cu climat rece sunt disponibile opțiunile de cabină închisă și scaun încălzit.

Construcția simplă, intuitivă cu două pedale permite schimbări rapide și ușoare de direcție: o pedală mișcă utilajul înainte, iar cealaltă în marșarier. Aceste comenzi de deplasare sunt ușor de stăpânit de către operatori, făcând încărcătoarele articulate mici o alegere potrivită pentru angajații sezonieri sau pentru clienții de închiriere.

Pe lângă capacitatea de ridicare, L28 are un braț telescopic care face ca înălțimea și raza de ridicare să fie mai mari. De asemenea, are un design inovator cu doi cilindri, care mențin sarcina dreaptă (la nivel) pe măsură ce operatorul mută cupa și manipulează materialele la înălțime. Cilindrul telescopic este sincronizat cu o articulație hidraulică pentru menținerea sarcinii, ce oferă asistență și previne vărsarea materialului peste partea din spate a cupei.

Concepute special pentru a nu deteriora suprafețele pe care se deplasează, SAL-urile Bobcat au un impact minim asupra solului nu numai datorita articulației, care permite ca anvelopele spate să urmeze trasa anvelopelor față la pivotare, dar și modului Turf-Safe ce limitează deraparea roții. În funcție de condițiile de operare, aceste utilaje activează automat unul dintre cele două moduri de tracțiune: High-Traction (pentru controlul pe teren accidentat și alunecos) sau Turf-Safe (pentru cel mai mic impact posibil asupra solului).

În modul High-Traction, când volanul nu este rotit, tracțiunea îmbunătățită asigură un control și o mobilitate excelente în teren accidentat sau alunecos. Modul Turf-Safe permite o direcție activă și împiedică roțile să răscolească solul. În plus, un sistem opțional de asistență a tracțiunii, similar unui diferențial cu blocare, permite operatorului (prin intermediul unui comutator) să anuleze momentan modurile automate, pentru deplasare în condiții grele.

MEq
By MEq iulie 22, 2021 15:15