BKT se concentrează pe aplicațiile OTR și portuare, folosind datele tehnologiei SPOTECH

MEq
By MEq decembrie 7, 2018 00:45

BKT se concentrează pe aplicațiile OTR și portuare, folosind datele tehnologiei SPOTECH

Prin intermediul sistemelor de monitorizare, echipa tehnică a BKT procesează date detaliate privind folosirea de către clienți a utilajelor și anvelopelor în aplicații OTR și portuare. Instrumentele de monitorizare au fost create pentru a transforma senzațiile subiective referitoare la performanța utilajelor în date obiective verificabile. Fiecare pas efectuat poate fi întotdeauna îmbunățit, iar, din acest motiv, BKT a dezvoltat SPOTECH – un dispozitiv inovator capabil să furnizeze informații cu privire la poziția exactă a vehiculelor, urmărită prin satelit, programabil și personalizabil în funcție de locul de aplicare, de volumele implicate și de vehicule.

Obiectivul este acela al unei analize cinematice: sistemul include un accelerometru triaxial, poziționat pe utilaj, pentru a înregistra mișcările latitudinale, longitudinale și verticale, precum și forțele implicate, alături de viteza, durata ciclurilor și alți parametri utili pentru îmbunătățirea eficienței activității clientului în sectoarele terasiere și portuare.

Toate informațiile obținute de către SPOTECH permit elaborarea unui adevărat „studiu” al utilizării anvelopei, având în vedere efectele și consecințele acesteia asupra utilajelor pe care le echipează.

În sectorul OTR, pentru care acest dispozitiv a fost inițial proiectat, utilajele desfășoară de obicei cicluri repetitive și astfel este posibilă evaluarea valorii TKPH – de ex. efortul autobasculantei, analizând în medie sarcina pe care o transportă și distanța parcursă în km/h. Practic, un indice TKPH ridicat înseamnă că anvelopa nu este potrivită pentru aplicația utilizată, însă este perfect dacă indicele este redus. Experții BKT pot ajuta utilizatorii oferindu-le recomandări valoroase pentru a interpreta corect datele și pentru a interveni, la nevoie, cu acțiuni corective asupra anvelopelor.

Situația este diferită în cazul aplicațiilor portuare. Într-un terminal portuar nu avem niciodată cicluri repetitive, astfel că identificarea unei constante de măsurat s-a dovedit o chestiune mai complexă. Aici e deosebit de importantă utilizarea unei camere GoPro instalate pe utilaj care să înregistreze imagini din perspectiva operatorului, fiind sincronizată cu datele înregistrate de dispozitiv, cercetând de exemplu câte containere sunt deplasate în fiecare oră, viteza medie pe oră sau distanța medie parcursă la încărcare și la descărcare. Acest tip de informații a permis BKT să identifice aproximativ o duzină de cazuri, permițându-i să observe aspectele critice ale unor centre logistice și să le compare între ele.

„Într-o astfel de activitate, multe lucruri ies la iveală pe teren. În Germania am colaborat cu unii utilizatori care ne-au solicitat în mod explicit analizele, întrucât alte companii care oferă acest tip de servicii nu furnizau la final feedback-ul de care clienții chiar au nevoie,” afirmă Piero Torassa, tehnician BKT. – „Utilizatorul este cu adevărat interesat să primească aceste date, pentru a înțelege în mod obiectiv care sunt domeniile în care se poate îmbunătăți. Din punctul nostru de vedere, SPOTECH este o carte de vizită excelentă, prezentându-ne ca o companie care își înțelege bine atât produsele, cât și aplicațiile acestora.”

Pe scurt, BKT oferă un sistem concret, începând cu tehnologia care se bazează pe experiența și profesionalismul echipei de cercetare a companiei, al cărei obiectiv este îmbunătățirea continuă a ansamblului „utilaj-anvelopă”.

MEq
By MEq decembrie 7, 2018 00:45