Bergmann prezintă un nou dumper electric, disponibil ca vehicul pentru construcții și uz municipal

MEq
By MEq octombrie 13, 2021 19:27

Bergmann prezintă un nou dumper electric, disponibil ca vehicul pentru construcții și uz municipal

Eforturile pentru sustenabilitate și o reducere cât mai mare a emisiilor merg dincolo de construcția vehiculelor comerciale. Cu modelul 804e, producătorul german Bergmann Maschinenbau implementează alinierea strategică la electrificarea gamei sale de produse. Toate dumperele cu tracțiune integrală, cu o sarcină utilă de până la 4 t, vor încorpora, în viitor, trenul de rulare dezvoltat de Bergmann în acest scop.

La un an de la cea de-a 60-a aniversare a companiei, Bergmann privește spre viitor și demonstrează forță inovatoare. Încă din 2018, echipa de dezvoltare lucrează la elementul central al noii serii de vehicule pentru uz urban. Pe lângă unitățile modulare de baterii litiu-fier-fosfat (LFP) – fabricate de Bergmann – cu o capacitate totală de 24 kWh, sistemul de gestionare a bateriei este inima gamei de vehicule electrice.

Avantajele tehnologiei LFP constau în durabilitate și în nivelul ridicat de siguranță. Bateriile LFP sunt neinflamabile și garantează performanță chiar și după 10.000 de cicluri de încărcare. În comparație cu vechile concepte de baterii plumb-acid, cele LFP sunt ușor de întreținut, semnificativ mai ușoare și pot fi instalate într-o varietate de moduri – avantaje ce permit noi concepte de soluții, în special în construcția mașinilor compacte. Bateriile LFP pot fi încărcate de la o priză standard de uz casnic și, alternativ, în stații de încărcare rapidă sau de la o rețea electrică industrială trifazată. Tehnologia de încărcare pentru toate variantele este deja încorporată în vehicul și oferă flexibilitate maximă utilizatorului.

Pentru sectorul construcțiilor, modelul C804e este oferit ca dumper pentru transportul materialelor vrac și generale sau ca vehicul cu platformă robustă, cu basculare pe trei părți. Sub denumirea M804e, aceeași bază a vehiculului oferă o variantă puternică de transportor (carrier) pentru lucrări municipale (gama „Municipality”). Datorită numeroaselor echipamente atașabile (stropire, curățare, amenajarea teritoriului sau lucrări de întreținere în sezonul rece), M804e poate fi utilizat flexibil pe șantiere municipale sau de către furnizorii de servicii.

Punctul forte al modelului 804e constă în sarcina sa unică. În timp ce alte concepte electrice similare își ating limitele la o sarcină utilă maximă cuprinsă între 500 și 1.500 kg, noul E-Bergmann poate transporta o sarcină de 3,5 t. Cele două cadre masive din oțel, conectate între ele printr-o articulație rotativă pivotantă, au o construcție robustă. În combinație cu direcția integrală și cu un scaun de conducere pivotant, Bergmann a pus cei peste 50 de ani de experiență în construcția dumperelor, pentru a oferi un spațiu de conducere complet diferit. Rezultatul este un vehicul tot-teren cu tracțiune integrală, fără compromisuri – creat pentru cerințele profesionale din mediul urban.

Datorită dimensiunilor sale compacte, cu o înălțime totală de sub 2 m, vehiculul pentru construcții C804e își arată calitățile mai ales pe șantierele compacte. Operarea fără emisii și cu niveluri reduse de zgomot într-un mediu (parțial) închis vine în sprijinul siguranței angajaților. În plus, C804e este ideal pentru utilizarea pe șantierele de construcții urbane, în zonele sensibile (în preajma spitalelor, a școlilor, a centrelor turistice etc.).

MEq
By MEq octombrie 13, 2021 19:27