Noile stivuitoare grele Hyundai beneficiază de o cabină modernizată

MEq
By MEq aprilie 19, 2023 19:27

Noile stivuitoare grele Hyundai beneficiază de o cabină modernizată

Story Highlights

  • Hyundai Material Handling
  • stivuitoare diesel Hyundai Heavy Line
  • Hyundai 70D-9V
  • Hyundai 300D-9VC

Related Articles

Hyundai Material Handling a introdus o gamă Heavy Line de stivuitoare diesel, ce beneficiază acum de o cabină îmbunătățită, motoare conforme cu normele de emisii Stage V și opțiunea de echipare cu sistemului telematic de monitorizare Hyundai HiMate. Este vorba de 10 modele, cu capacități de ridicare de la 7 la 30 de tone, ce au la bază modelele mai ușoare din gama de stivuitoare diesel lansate anul trecut.

Cabina stivuitoarelor Hyundai de nouă generație are un aspect revizuit al consolei și un volan mai mic, pentru a oferi operatorului un spațiu de lucru sporit. Parbrizul curbat, dintr-o singură bucată, oferă o vizibilitate îmbunătățită înainte, fără distorsionarea marginilor, în timp ce ușile complet vitrate contribuie la reducerea nivelului de zgomot din cabină (redus cu până la 5,9 dB).

Noua consolă încorporează un afișaj color cu butoane de acces ușor pentru funcțiile utilizate în mod regulat. Ecranul multifuncțional furnizează date relevante de operare a stivuitorului și poate afișa alerte de service în cabină și coduri de diagnosticare atunci când este necesar. Un al doilea display de 7 inch afișează imaginile camerei retrovizoare.

Noua supapă principală de control cu senzor de sarcină oferă un control sporit. Butoanele de la nivelul degetelor asigură un răspuns îmbunătățit în ceea ce privește „inputul” operatorului. Opțional, se poate opta pentru un scaun cu suspensie pneumatică sau un scaun pivotant care se poate roti cu 20° la stânga și 10° la dreapta, pentru o vizibilitate îmbunătățită la mersul în marșarier și pentru a facilita accesul la cabină. Pentru modelele de la 12 tone în sus, scaunul premium are ambele funcțiuni (suspensie pneumatică și pivotare).

Toate modelele Heavy Line au motoare diesel EU Stage V, de la Hyundai și Cummins, cu performanțe îmbunătățite și emisii reduse. Motoarele Cummins din seria B nu mai necesită sistem EGR (recircularea gazelor de evacuare), simplificând service-ul și întreținerea pe modelele mai grele. Aceste utilaje au în cabină un buton „engine power”, care permite operatorului să aleagă între setările Standard (80%) sau Power (100%), în funcție de cerințele aplicației, reducând consumul de combustibil atunci când nu este necesară puterea maximă.

Cu o structură de înclinare laterală a cabinei acționată electric, accesul la grupul motopropulsor este simplificat, pentru ușurința întreținerii. Intervalul de înlocuire a filtrului de combustibil a fost prelungit de la 500 la 1.000 de ore, în timp ce uleiul hidraulic are acum intervalele extinse la 5.000 de ore, reducând costul de proprietate și downtime-ul pentru client.

Stivuitoarele Heavy Line sunt echipate cu două niveluri ale sistemului telematic HiMate de la Hyundai ca opțiune, folosind tehnologia GPS pentru a transmite date ce permit monitorizarea și diagnosticarea de la distanță. Sistemul HiMate standard oferă monitorizarea în timp real a locației și a informațiilor de funcționare, cu alerte tip geofencing ce asigură un nivel suplimentar de securitate împotriva furtului sau a utilizării neautorizate.

HiMate premium adaugă controlul accesului pentru operator prin intermediul unui cod sau card, un formular de pornire complet personalizabil, monitorizarea stilului de conducere și detectarea coliziunilor. Stivuitoarele cu un motor Cummins pot fi dotate opțional cu sistem Engine Connected Diagnostics, furnizat în cooperare cu producătorul de motoare, oferind întreținerea personalizată și depanarea de la distanță, pentru reducerea și mai mare a costisitorilor timpi de nefuncționare.

Gama de stivuitoare diesel Hyundai Heavy Line începe cu modelul 70D-9V de 7 tone și ajunge până la modelul 300D-9VC de 30 de tone. Gama extinsă de 10 modele satisface fiecare operațiune, într-o mare varietate de sectoare de manipulare a materialelor. „Am ascultat cu adevărat nevoile clienților noștri de a dezvolta gama Heavy Line. Stivuitoarele noastre de nouă generație pun operatorul și managerul flotei în control”, a declarat Christopher Thompson, director de vânzări, Hyundai Materials Handling.

MEq
By MEq aprilie 19, 2023 19:27