Bell Equipment introduce o linie de autogredere în gama sa de produse

MEq
By MEq aprilie 12, 2023 21:00

Bell Equipment introduce o linie de autogredere în gama sa de produse

Pentru a răspunde nevoilor în creștere ale industriei, Bell Equipment își extinde gama de produse pentru minerit și construcții incluzând o linie de autogredere. Vizând mai multe unități pentru aplicații diversificate, producția e programată să înceapă în T3, 2024.

Autogrederele Bell urmează lansării dumperelor pe șenile Bell Tracked Carrier, care s-a făcut în 2020, și reprezintă un pas semnificativ în strategia companiei de a-și dezvolta propria gamă de produse fabricate pentru industria globală de construcții și minerit. Cu aproape 70 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea de utilaje specializate, Bell dispune de abilitățile și resursele necesare pentru construirea de autogredere.

„Aplicațiile de nivelare necesită un autogreder robust și puternic pentru a atinge așteptările de performanță și fiabilitate ale industriei. Acolo unde multe autogredere mai mici și-au demonstrat limitele, suntem încrezători că noile noastre autogredere Bell se vor ridica la nivelul liderilor dovediți ai industriei de pe această piață foarte specializată și vor oferi clienților noștri exact ceea ce au nevoie”, a declarat Warren Swart, manager de produs Bell Equipment.

Potrivit lui Warren, Bell va oferi inițial trei modele de bază. G140 este potrivit pentru toate lucrările de întreținere de drumuri și construcții ușoare-medii, în timp ce G160, cu o putere și o performanță crescute, este conceput pentru a face față în aplicațiile grele de construcții. Completarea gamei o face modelul G200, care este proiectat pentru terasamente și industria minieră.

Fiecare mașină de bază are opțiunea unei configurații cu transmisie pe patru sau șase roți. „În conceperea autogrederului Bell am luat în considerare cerințele unei transmisii pe șase roți. Această integrare timpurie – spre deosebire de adăugarea ei ulterioară în platformă – a avut ca rezultat un utilaj mai performant, mai controlabil, mai robust și mai ușor de întreținut.”

Autogrederul Bell a fost conceput ca un produs cu adevărat internațional, cu capacitatea de a îndeplini standardele de emisii de pe piețele internaționale, precum și diferitele tipuri de comenzi pentru operator. Lansarea acestui produs în Africa de Sud este doar începutul. Într-o abordare pe etape, Bell va urma să lanseze autogrederele sale pe diferite piețe internaționale.

Autogrederul Bell este proiectat pentru a lucra în cele mai grele condiții de mediu. Cu o experiență de peste două decenii de în furnizarea, întreținerea și repararea autogrederelor, Bell are o imagine clară asupra a ceea ce este important pentru ca acest produs să funcționeze. Din acest motiv a încorporat o gamă de componente și caracteristici avansate care vor ajuta operatorii să își îmbunătățească productivitatea, să mențină costurile și să lucreze eficient.

Bell echipează noile autogredere cu motoare Cummins și transmisii ZF. G140 folosește transmisia Ergopower, în timp ce modelele mai mari G160 și G200 folosesc transmisia cPower.
„Transmisia Ergopower este renumită în aplicațiile de nivelare pentru utilajele entry-level și suntem deosebit de încântați de felul în care transmisia cPower se comportă în aplicațiile mai grele. Vor exista dezvoltări semnificative pe care le putem oferi utilizatorilor celor două autogredere mai mari prin folosirea unei transmisii care poate fi atât de ușor adaptată în funcție de nevoile clientului”, a explicat Warren.

Echipa de proiectare Bell s-a concentrat, de asemenea, pe asigurarea durabilității pe termen lung pentru toate structurile. Conform rezultatelor testelor, șasiul principal va oferi o durată de exploatare ce depășește cu 40% normele pieței. Puntea spate tandem, cu lagăre îmbunătățite și răcire interaxă, oferă performanțe de încredere pe distanțe lungi.

MEq
By MEq aprilie 12, 2023 21:00