Hitachi testează primul camion minier electric pe baterii

MEq
By MEq februarie 14, 2024 17:02

Hitachi testează primul camion minier electric pe baterii

Story Highlights

  • Hitachi Construction Machinery
  • camion rigid minier (RDT) Hitachi
  • mining
  • electric dump truck
  • Hitachi EH4000 AC-3

Related Articles

Hitachi Construction Machinery (HCM) și First Quantum Minerals Ltd. vor efectua teste de fezabilitate în condiții reale de operare, la mina de cupru și aur Kansanshi din Zambia, cu cel mai recent camion rigid minier Hitachi alimentat de baterii.

Cerere crescută de utilaje electrice
Camionul rigid fără motor termic a fost testat la Hitachinaka-Rinko Works în Japonia înainte de a fi trimis la mina de cupru și aur Kansanshi din Zambia, în ianuarie. Testele sunt programate să înceapă la jumătatea anului 2024 și urmăresc să verifice performanțele autobasculantei – evaluând parametrii privind deplasarea, virarea și oprirea sub sarcini reale de operare, precum și ciclurile de încărcare și descărcare a pachetului de baterii.

Hitachi testează primul camion minier electric pe bateriiCererea de utilaje electrice este în creștere, în conformitate cu creșterea conștientizării de mediu în industria exploatărilor miniere și cu dorința de a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru a răspunde acestei cereri, Hitachi CM a început o colaborare cu ABB, în iunie 2021, pentru dezvoltarea unui camion minier alimentat integral de baterii.

Hitachi CM a accelerat dezvoltarea camionului prin utilizarea tehnologiei dovedite de pe camioanele rigide echipate cu sistem pantograf. Operațiunile de bază au fost testate la Hitachinaka-Rinko Works prin combinarea treptată a sistemului de încărcare și descărcare a bateriei, a sistemului de pantograf și a altor sisteme de alimentare, aplicate pe transmisia electrică, responsabilă pentru deplasarea autobasculantei.

Un parteneriat pentru emisii zero
O mare parte din infrastructura necesară camioanelor rigide „full-battery” deja există la mina de cupru și aur Kansanshi, care este operată de First Quantum Minerals Ltd. Compania operează 41 de camioane rigide Hitachi cu motor diesel (39 de camioane EH3500AC-II și două camioane EH3500AC-3).

Pe viitor, Hitachi CM va continua să colaboreze cu clienții, folosindu-și expertiza în domeniul camioanelor miniere diesel, pentru a accelera dezvoltarea camioanelor rigide cu baterii. Astfel, își propune atingerea targetu-ului „zero emisii de gaze cu efect de seră” pentru utilajele sale miniere.

MEq
By MEq februarie 14, 2024 17:02