AUSA a surprins asistența la Intermat 2018 cu ultimele sale inovații

MEq
By MEq mai 18, 2018 01:29

AUSA a surprins asistența la Intermat 2018 cu ultimele sale inovații

Una dintre principalele atracții de la Intermat 2018 a fost standul AUSA, unde producătorul spaniol de vehicule industriale compacte tot-teren a prezentat utilaje de ultimă generație care au captat atenția publicului.

Inovatorul dumper D601AHG
Tehnologie, siguranță și forță de neoprit – sunt cele trei concepte care definesc noul dumper de șantier AUSA, care a stabilit deja referința pentru viitoarele modele ale companiei. Noul D601AHG este primul dumper de pe piață cu transmisie hidrostatică și diferențial cu alunecare limitată pe ambele punți, oferindu-i o tracțiune remarcabilă în toate tipurile de teren. Include trei moduri de operare automată: ECO (reglează automat turațiile motorului pentru o mai mare eficiență și un consum redus); Start & Stop (oprește motorul atunci când nu este utilizat); Transport (mărește puterea motorului pentru o viteză mai mare în timpul deplasării). De asemenea, încorporează un afișaj digital pe tabloul de bord care oferă șoferului toate informațiile despre mașină: indicatoare de nivel ale fluidelor, diagnosticare motor, turații, viteză, lumini etc. Alte puncte cheie sunt noul design ce îmbunătățește semnificativ ușurința de întreținere și vizibilitatea operatorului, precum și încorporarea unei camere frontale ca dotare standard, pentru o mai mare siguranță a operatorului și a zonei înconjurătoare.

Surpriza producătorului: dumperul electric D100AHA
Este primul dumper electric din sector cu post pentru operator. Ca brand ce optează pentru noi tehnologii, conștient de nevoile utilizatorilor săi, AUSA a prezentat un prototip al celui mai compact dumper din oferta sa, cu o unitate electrică ce dezvoltă 13 kW, având o capacitate de lucru de 6 ore la putere maximă, care ar acoperi cu ușurință o zi de lucru completă, având în vedere utilizarea acestor mașini. Având un transformator extern, acesta poate fi conectat direct la rețea (220 V), finalizând procesul de încărcare în doar 5 ore. La fel ca modelul de bază al mărcii, capacitatea de încărcare este de 1 tonă, cu basculare la înălțime și transmisie hidrostatică. Fără îndoială, e un angajament față de viitor, pe care toți utilizatorii îl apreciază pozitiv.

Full Visibility System – vizibilitate totală pentru operator
Încorporat în noul dumper D450AHG, cu o capacitate de încărcare de 4,5 t și transmisie hidrostatică, lansat în primul trimestru al lui 2018, AUSA și-a prezentat sistemul de siguranță Full Visibility, ce include două camere cu vedere nocturnă și opt senzori de proximitate. Tehnologia este preluată direct din sectorul auto, prin care ecranul TFT din postul operatorului îi oferă acestuia o vedere totală asupra mediului înconjurător, permițându-i să fie permanent conștient de elementele din față și din spatele vehiculului care nu sunt în câmpul său vizual direct.

Ultracompactul telehandler T144H
Pe o remorcă obișnuită – astfel și-a prezentat AUSA cel mai compact încărcător cu braț telescopic de pe piață, cu o capacitate de încărcare de 1350 kg și o înălțime maximă de până la 4 m. În plus, datorită poziției laterale a brațului său telescopic, dispune de cea mai largă și mai confortabilă cabină din sector, cu o vizibilitate imbatabilă pentru operator.
Totodată, AUSA a prezentat și modelele sale deja cunoscute, precum manipulatorul telescopic compact T204H, cu o capacitate de încărcare de 2000 kg și o înălțime de până la 4,2 m, renumitele stivuitoare C250H și C500 pentru teren accidentat, cu capacități de încărcare de 2,5 și respectiv 5 tone, precum și automăturătoarea BD202HL, cu o capacitate de 1,2 m3.

MEq
By MEq mai 18, 2018 01:29