Atlas Copco a modernizat Minetruck MT42

MEq
By MEq noiembrie 10, 2014 16:59

Atlas Copco a modernizat Minetruck MT42

Popularul Minetruck MT42 de la Atlas Copco a fost modernizat, având acum o serie de noi caracteristici pentru optimizarea productivității, precum și pentru respectarea normelor de emisii. Noua benă este realizată din oțel de înaltă rezistență și, deși are aceleași dimensiuni fizice ca modelul anterior, oferă o înălțime de basculare mai mică.

Geometria este nouă, unghiurile plăcilor interne fiind optimizate, ceea ce face mai ușoară descărcarea materialului. În plus, bena dispune în spate de un capac rabatabil, care se lasă în jos automat, înainte de descărcare, fără a afecta în vreun fel garda la sol a mașinii sau vizibilitatea camerei retrovizoare. Acesta este acționat hidraulic, poziția lui fiind indicată operatorului în cabină, pe un display. Noul motor al Minetruck MT42 este un QSX15 de la Cummins, ce respectă normele de emisii EPA Tier 4 și EU Stage IV. Comparativ cu nivelurile de emisii Tier 3, noul motor reduce de 90% pulberile fine (PM) și oxizii de azot (NOx).

Minetruck MT42 este pregătit, de asemenea, pentru un sistem de frânare opțional cu retarder electromagnetic. Când mașina coboară o pantă, retarderul opune rezistență, oferind o frânare fără uzură. În condiții potrivite, poate permite o viteză mai mare, rezultând o productivitate crescută, această soluție fiind utilă în special în aplicații cu un grad mare de transport sub sarcină în pantă, precum transport de rocă sau material de săpătură. Noul Minetruck MT42 va fi disponibil începând din 2015.

MEq
By MEq noiembrie 10, 2014 16:59