Atlas Copco a lansat compresorul DrillAir X28 pentru foraje geotermale

MEq
By MEq noiembrie 23, 2015 16:34

Atlas Copco a lansat compresorul DrillAir X28 pentru foraje geotermale

Atlas Copco îşi extinde gama DrillAir cu un nou compresor, conceput să facă faţă cerinţelor din industria forajelor geotermale. Versatilitatea şi viteza de foraj permit utilizatorilor să foreze două găuri de 200 m într-o singură zi, la o presiune de 30 bar.

X28 are un debit nominal de 28.3 m3/min şi o presiune de lucru de 30 bar, fiind conceput pentru aplicaţii de foraj geotermal, unde presiunea este mai mare decât la forajele de puţuri de apă. DrillAir X28 este echipat standard cu Dynamic Flow Boost, ce oferă aer suplimentar atunci când compresorul lucrează la presiuni scăzute. Aceasta se traduce prin 30 m3/min la o presiune de 25 bar, 31.6 m3/min la 21 bar şi un debit maxim de 33 m3/min la 16 bar, ceea ce duce la viteze mai mari de finalizare a forajelor.
Sistemul de management DrillAirXpert este complet electronic, mărind astfel precizia şi fiabilitatea. Sistemul este rezistent la îngheţ, putând funcţiona chiar în cele mai aspre condiţii de mediu. Compresorul dispune de un motor Scania de 13 litri, compatibil cu standardul Stage IV. Având un rezervor de combustibil generos, compresorul este capabil să funcţioneze pe durata mai multor ture de lucru (schimburi) înainte de realimentare.
Atlas Copco produce a gamă completă de compresoare, concepute să acopere o multitudine de aplicaţii de foraj.

MEq
By MEq noiembrie 23, 2015 16:34

OPINION

ELECTRIFICATION