Compresoare electrice Kaeser pentru construcții: emisii zero şi o exploatare economică

MEq
By MEq februarie 21, 2018 19:46

Compresoare electrice Kaeser pentru construcții: emisii zero şi o exploatare economică

Atunci când este disponibilă o sursă de energie electrică, compresoarele mobile cu acţionare electrică reprezintă o alternativă la modelele convenţionale. Pe şantiere mari, în oraşe sau la interiorul clădirilor, compresoarele mobile pentru construcţii cu acţionare electrică vin cu un pachet de caracteristici care le avantajează: nu generează emisii, sunt uşoare, iar costurile de exploatare sunt mai mici decât la variantele cu motoare diesel.

Echipamentele pot fi utilizate chiar şi în zone cu restricții de mediu, precum în apropierea spitalelor, iar pe şantierele mari, unde de obicei există o sursă de energie electrică, utilizarea lor este extrem de convenabilă, deoarece curentul electric este mai ieftin decât combustibilul, iar costurile de întreţinere sunt semnificativ reduse. De asemenea, în lucrările de construcţii de tuneluri sau pentru suplinirea temporară a unei staţii industriale, acestea sunt de un real suport.

Pe lângă variantele clasice ale modelelor de succes din seria Mobilair M27, M31 şi M50, Kaeser Kompressoren propune şi versiunile cu motor electric, cu puteri între 15 şi 25 kW. Debitele de aer livrate se situează între 2 şi 5 m³/min, iar presiunile între 7 şi 14 bari. Totodată, motoarele IE3 „Premium Efficiency” cu clasa de protecţie adecvată pentru şantiere IP55 şi clasa de izolaţie F asigură un consum minim de curent.

Compresoarele mobile pentru construcţii acţionate electric sunt echipate în dotarea standard cu controlerul pentru compresoare Sigma Control smart cu afişaj color şi cu sistemul brevetat de reglaj antiîngheţ la bord. Sigma Control Smart permite un mod de operare extrem de simplu, precum setarea directă a presiunii cu ajutorul afişajului color sinoptic. La cerere, se poate configura şi o pornire/oprire automată. Reglajul antiîngheţ protejează sculele împotriva deteriorărilor cauzate de îngheţ şi coroziune. Pentru cerinţe exigente privind calitatea aerului comprimat, opțional se poate alege şi un răcitor final de aer comprimat, caz în care condensul rezultat este colectat ecologic într-o canistră. Modelele sunt disponibile atât cu carcasă din polietilenă, cât şi cu carcasă metalică, iar pe lângă versiunile echipate pentru circulaţia pe drumurile publice există şi modele staţionare.

MEq
By MEq februarie 21, 2018 19:46