Intelligent Boom Control este acum disponibil și pe harvesterul John Deere 1470G

MEq
By MEq februarie 4, 2019 22:40

Intelligent Boom Control este acum disponibil și pe harvesterul John Deere 1470G

Intelligent Boom Control (IBC) este sistemul unic de control al brațului dezvoltat de John Deere. Este un sistem inteligent cu senzori ce detectează poziționarea capului harvesterului și algoritmii care reglează traiectoria brațului într-o singură mișcare continuă. De asemenea, IBC funcționează și ca platformă pentru introducerea ușoară a noilor funcții ce ușurează activitatea clientului.

„IBC aduce avantaje semnificative și în tăierile finale. Datorită lui, controlul brațului mare și robust CH9 este la fel de ușor și de precis ca și în cazul harvesterelor mai mici, iar brațul poate fi operat cu aceeași rapiditate ca cele de pe modelele de harvestere mai mici. IBC ușurează activitatea operatorului și face munca mai plăcută. Se efectuează mai puține mișcări – iar aceasta crește capacitatea de lucru a operatorului. Este o caracteristică a epocii moderne”, spune Tommi Ekman, marketing manager.

Operațiuni precise și line, cu controlul inteligent al brațului
În activitatea de recoltare, IBC a fost proiectat pentru a se potrivi ciclului de lucru al mașinii. Traiectoriile și mișcarea brațului se reglează automat pe măsură ce acesta este îndreptat către copac, iar sarcina se află în capul de recoltare. Operatorul nu trebuie să miște individual diferitele secțiuni ale brațului. Acesta este ușor de folosit și precis, indiferent de deschiderea sa. Datorită amortizării electronice la capăt, brațul funcționează lin. Încărcările similare loviturilor la deschiderile maxime ale brațului sunt eliminate, făcând munca operatorului mai plăcută și reducând stresul pe structurile brațului și pe cilindrii hidraulici. IBC îmbunătățește ergonomia muncii și ghidează operatorul în utilizarea corectă a brațului, ceea ce se reflectă direct în creșterea productivității.

Sistemul Intelligent Boom Control a fost introdus pe forwarderele John Deere în 2013. Mai târziu, în 2017, John Deere a introdus IBC întâi pe harvesterul 1270G, iar ulterior, în același an, și pe harvesterul 1170G. De acum, IBC e disponibil și pentru brațele de macara CH9 de 11 m și 10 m ale harvesterului 1470G utilizat în tăieri finale.

MEq
By MEq februarie 4, 2019 22:40