Un nou excavator robust în clasa de 30 t de la JCB

MEq
By MEq octombrie 27, 2016 17:48

Un nou excavator robust în clasa de 30 t de la JCB

JCB lansează excavatorul pe şenile JS305 de 30 t destinat mediilor de lucru extreme şi aplicaţiilor de productivitate ridicată de pe pieţele din Africa, Orientul Mijlociu, Rusia & CIS, precum şi din ţări din Asia de SE. Având la bază succesul popularului model JS205, noul excavator este uşor de operat şi de întreţinut, beneficiind de un puternic motor JCB cu şase cilindri şi de componente hidraulice testate.

Sub capota lui JS305 se află un JCB Dieselmax 672 în 6 cilindri. Motorul de 7.2 litri supraalimentat, cu turbină cu geometrie variabilă, şi ventilator de răcire fix, are o putere de 165 kW (221 hp). În testele efectuate, în categoria de 30 t, JS305 s-a dovedit cu 13% mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil faţă de modelele concurente şi a oferit o îmbunătăţire cu 7% a cantităţii de material mutate. Pentru a avea performanțe maxime în condiții dure de operare, JS305 este echipat cu un filtru de aer de ultimă generație. Acest filtru utilizează elemente de ultimă oră care sunt de trei ori mai eficiente decât un element de filtru tradițional plisat. Capacitatea de reținere a prafului a crescut cu 175% față de un filtru standard.

JS305 a fost dezvoltat pentru timpi maximi de lucru. Maşina dispune standard de 6 lumini de lucru, protejate de grilaje ce reduc riscul avarierii şi cresc siguranţa de operare. Excavatorul este echipat cu pompă hidraulică cu debit dublu variabil, asigurând o productivitate maximă în toate condițiile de funcționare, iar operatorul poate alege între un mod Eco (care oferă un echilibru optim între productivitate și eficiență) şi unul Power (pentru înaltă performanță și excavare în materiale vrac). În plus, modul Power + optimizează turația motorului și puterea hidraulică.

JS305 foloseşte aceeaşi structură de cabină spaţioasă ca popularul JS205, la interior având un monitor color modern, uşor de navigat, ce afişează o gamă întreagă de date operaţionale (turaţia motorului, modul de putere selectat, orele de funcţionare, timpii de service, eventuale alerte, timpii de funcţionare la relanti etc.). În plus, JS305 vine echipat standard cu sistemul telematic de monitorizare LiveLink.

JS305 dispune de un braţ heavy-duty şi, la alegere, de balansier de 2.5 sau 3.1 m lungime (la ambele balansiere, partea inferioară este confecţionată din plăci dure, rezistente la uzură, ce oferă protecţie la roci). Suprastructura maşinii este aşezată pe un tren de rulare lung, cu un ansamblu de şenile cu nouă role în partea de jos şi două role sus. Şasiul are un cadru central în formă de X, iar papucii șenilelor vin cu lăţimi de 600, 700, 800 şi 900 mm, cu renuri antiderapante cu adâncimea de 12 şi 15 mm.
Utilajul e disponibil cu o gamă largă de cupe pentru aplicaţii grele cu elemente de protecţie între dinţi şi cuţite laterale. JS305 este compatibil cu cea mai nouă gamă Contractor de ciocane hidraulice şi cu numeroase alte ataşamente marca JCB.

MEq
By MEq octombrie 27, 2016 17:48