Ajungi mai departe cu noul excavator pe roți Volvo din seria E

MEq
By MEq ianuarie 11, 2018 13:29

Ajungi mai departe cu noul excavator pe roți Volvo din seria E

Story Highlights

  • EW220E se alătură gamei de excavatoare pe roți oferite de Volvo Construction Equipment
  • Noul braț din două piese pentru regim greu de lucru oferă o capacitate de ridicare înaltă, utilajul putând accesa materiale aflate la mai mult de 10 m distanță
  • Excavatorul pe roți din seria E poate fi personalizat cu ajutorul unei game de atașamente Volvo, construite special

Related Articles

Având la bază un design de calitate dovedită, excavatorul pe roți Volvo EW220E combină confortul, puterea și precizia în mișcare, pentru un nivel suprem de performanță. EW220E se alătură gamei de excavatoare pe roți oferite de Volvo Construction Equipment și include toate caracteristicile cunoscute ale fratelui său mai mic, EW180E, plus multe altele. Noul braț din două piese pentru regim greu de lucru oferă o capacitate de ridicare înaltă, utilajul putând accesa materiale aflate la mai mult de 10 m distanță.

EW220E poate desfășura o varietate de sarcini datorită unei game întregi de atașamente și configurații flexibile. Utilajul este disponibil din fabrică în două modele, unul omologat pentru deplasarea pe drumurile publice și unul pentru teren accidentat – care dispune de o contragreutate mai grea. Clienții pot alege, de asemenea, dintr-o selecție de anvelope de înaltă calitate, disponibile atât în varianta simplă, cât și în varianta dublă, în funcție de condițiile de teren.

Motorul conferă forța de tracțiune necesară pentru urcarea pantelor sau deplasarea pe teren accidentat, în timp ce sistemul opțional de suspensie a brațului (BSS) intră automat în funcțiune la viteza de 5 km/h pentru a absorbi șocurile și a reduce revărsarea cupei.

Excavatorul pe roți din seria E poate fi personalizat cu ajutorul unei game de atașamente Volvo, construite special pentru a asigura timpi de ciclu și o eficiență a consumului de combustibil îmbunătățite. Noile cupe pentru săparea șanțurilor reprezintă partenerul perfect pentru lucrările de amenajare a teritoriului, modelarea pantelor sau întreținerea șanțurilor, în timp ce rotorul basculant Steelwrist (montat din fabrică) conferă un nivel suprem de control. Conductele auxiliare opționale asigură un flux și o presiune optime, atunci când atașamentele aflate în funcțiune necesită un flux mono- sau bidirecțional.

Operatorul poate schimba atașamentele ușor și rapid pe șantier, dar le poate și transporta cu ușurință de pe un șantier pe altul. Proțapul de remorcă opțional poate tracta remorci cu greutatea de până la 3 tone – sau 8 tone cu frâne inerțiale – și poate fi montat pe consolele de reazem sau lama paralelă. Operatorii pot depozita toate sculele într-o cutie specială de tip sertar care glisează de sub șasiu. Introdusă pentru prima dată de Volvo, cutia de scule poate transporta până la 130 kg. Divizoarele cu care este prevăzută cutia, care pot fi reglate în cinci poziții diferite, ajută operatorul să rămână organizat, în timp ce un opritor mecanic previne glisarea în afară a sertarului în timpul transportului sau exploatării.

Confort și control
Cabina special concepută (cu certificare ROPS) dispune de spațiu generos pentru picioare și spațiu amplu de depozitare. Pentru un plus de confort, sistemul de control confortabil al deplasării (CDC) îi oferă operatorului ocazia de a dirija utilajul folosind numai rola de ghidare de pe maneta de comandă, la o viteză de până la 20 km/oră (12 mile/oră) – o caracteristică nouă a gamei de excavatoare pe roți Volvo. Coloana de direcție, specifică utilajului EW220E, poate fi demontată pentru un plus de confort; operatorul poate apoi controla întregul utilaj – inclusiv rotorul basculant, lama și consolele de reazem – utilizând doar levierele de comandă.

Pe lângă camerele video retrovizoare și laterale standard, utilajul EW220E poate fi, de asemenea, echipat cu opțiunea Volvo Smart View (vizualizare inteligentă Volvo) – trei camere de luat vederi atașate pe cadru, care conlucrează pentru a oferi imagini în timp real ale utilajului în funcțiune, văzut de deasupra, pentru a ușura navigarea în situații dificile. Acesta poate fi integrat în afișajul utilajului sau poate fi instalat ca ecran separat.
Pentru accesul ușor și în siguranță în și din utilaj, balustradele și treptele sunt vopsite într-o culoare aprinsă și, opțional, poate fi instalată o ‘lumină de întâmpinare’ – controlată de la distanță – pentru a ghida operatorii pe întuneric.

Construit pentru a muta material
Echipat cu un motor Volvo puternic Tier 4 Final, care conferă un cuplu înalt la turație redusă, EW220E asigură o performanță superioară. Pentru a reduce consumul de combustibil și a menține totodată productivitatea, modul ECO pornește automat. Acesta este sporit de funcția automată de aducere la ralanti și decuplare a motorului, care se activează după o durată de timp prestabilită, ajutând la rândul său la reducerea uzurii utilajului.

Acest excavator pe roți a fost proiectat și testat pentru a garanta cele mai înalte standarde de eficiență și fiabilitate. Șasiul de design durabil oferă o gardă la sol înaltă în timpul deplasării pe teren accidentat și dur, în timp ce osiile robuste – echipate cu oscilație automată sau controlată de către operator a osiei frontale – conferă putere în cadrul aplicațiilor solicitante.

Pentru o exploatare mai lină și mai eficientă, EW220E poate fi echipat cu o frână de excavare automată, introdusă de Volvo pentru prima dată acum mai bine de 10 ani. Această opțiune inteligentă acționează automat frâna de serviciu și blochează oscilația atunci când viteza utilajului atinge valoarea zero. Totodată, pentru a menține excavatorul în cea mai bună stare de funcționare, acest model a fost proiectat pentru a fi ușor de întreținut. La întreaga gamă de excavatoare pe roți din seria E, punctele de ungere au fost grupate la un loc și filtrele au fost amplasate în spatele capotelor cu deschidere largă ale motorului, toate fiind accesibile de la nivelul solului. Întreținerea este ușurată datorită accesului îmbunătățit la diferite zone cum ar fi radiatoarele și sitele acestora, ajutând operatorii să se mențină în permanență pe drumul cel bun. În plus, Volvo oferă o gamă de servicii post-vânzare pentru a evita perioadele de nefuncționare neplanificate. Anumite soluții precum piesele Volvo originale, monitorizarea utilajului sau planurile de întreținere permit excavatoarelor Volvo pe roți să maximizeze randamentul investiției.

MEq
By MEq ianuarie 11, 2018 13:29