Volvo EC160E şi EC180E sporesc eficienţa şi anduranţa

MEq
By MEq septembrie 21, 2015 11:45

Volvo EC160E şi EC180E sporesc eficienţa şi anduranţa

Noile excavatoare pe şenile din Seria E încorporează un motor puternic Tier 4 Final/Stage IV într-un design durabil, ce confera o eficienţă excelentă a consumului de combustibil şi o performanţă robustă în aplicaţii dure.

Excavatoaarele sunt proiectate cu o gamă întreagă de caracteristici noi pentru a garanta eficienţa consumului în cadrul tuturor aplicaţiilor. Încorporând un motor Volvo D4 Tier 4 Final/Stage IV, aceste utilaje combină consumul scăzut de combustibil şi performanţa în regim de lucru greu, maximizand disponibilitatea şi reducand emisiile. Puterea sporită a motorului garantează un răspuns rapid la comenzi și la deplasare, pentru o productivitate maximă.
Sistemul hidraulic este optimizat pentru a funcţiona în armonie cu acest motor puternic. Modul ECO conlucrează cu supapa principală de comandă şi aplicaţia software a utilajului, asigurand un control electronic eficient al pompei. Pentru a reduce timpul pe ciclul de producție, funcţia de flotație a brațului permite ca puterea pompei care ar fi fost folosită la coborârea brațului să fie economisită sau utilizată pentru alte funcţii. EC160E şi EC180E duc mai departe eficiența în operare prin reducerea timpului de mers în gol – motorul se va opri automat atunci când utilajul este inactiv pentru o durată de timp predefinită.

Dure şi gata de lucru
Excavatoarele pe şenile din seria E încorporează cele mai inovatoare designuri pentru a garanta durabilitatea în orice aplicație. Structura de protecţie ROPS (împotriva răsturnării), din oţel întărit, oferă un nivel maxim de protecţie pentru operator, iar trenul de rulare durabil este construit pentru orice condiţii de climă şi teren. Șasiul inferior în formă de X permite în permanenţă distribuirea uniformă a greutăţii. Concepția robustă a brațului și a balansierului include plăci interne poziţionate astfel încât să susţină punctele de presiune în timpul unei game largi de aplicaţii, dispersând eforturile din zonele de înaltă presiune pentru o productivitate maximă în timpul celor mai solicitante aplicaţii.

O deplasare uşoară
Toate interfeţele utilajelor, inclusiv joystick-urile, tastatura şi monitorul LCD de dimensiuni mari, sunt proiectate în mod ergonomic pentru o utilizare uşoară şi un nivel optim de eficienţă. Numărul comutatoarelor a fost redus şi comanda instalației de climatizare a fost integrată în tastatură, permitand efectuarea cu uşurinţă a reglajelor. Un buton programabil a fost adăugat pe joystick-ul de comandă, care îi permite operatorului să selecteze funcţii precum ştergătoarele de parbriz, camerele video, oprirea sunetului instalației audio sau funcţia de putere hidraulică maximă. Pentru un plus de siguranţa, pe aceste utilaje se pot instala opțional camere video cu vedere laterală care să acopere unghiul mort al operatorului. Ambele imagini sunt afişate pe monitorul color.

EC160E şi EC180E sunt, de asemenea, proiectate şi pentru efectuarea uşoară şi fără probleme a operaţiunilor de mentenanţă. Accesul comod la rezervorul hidraulic şi la cel de combustibil, precum şi filtrele grupate la un loc şi accesibile de la nivelul solului facilitează viteza şi uşurinţa în efectuarea operaţiunilor de mentenanţă. Plăcile anti-alunecare perforate şi bine poziţionate asigură un nivel superior de aderenţă şi durabilitate. Radiatorul, răcitoarele de aer și de ulei hidraulic pot fi accesate cu uşurinţă de la nivelul solului prin simpla deschidere a uşii laterale, iar alertele de mentenanţă în timp real sunt afişate pe monitorul color.

Utilajele pot fi configurate pentru a primi o varietate de linii hidraulice, ca echipare din fabrică – pentru lucrul cu ciocan hidraulic sau foarfecă, sau pentru folosirea dispozitivelor de rotire și înclinare.
Sistemul de management este protejat prin parolă și permite stocarea parametrilor pentru un număr de până la 20 de ataşamente diferite. Acesta pre-setează şi permite ajustarea din cabină a debitului şi presiunii hidraulice, ceea ce facilitează utilizarea unor ataşamente variate. O pedală cu comandă electrică asigură un control de precizie, iar sensibilitatea de reacţie a ataşamentelor poate fi reglată cu ajutorul tastaturii. Volvo oferă o gamă completă de cuploare rapide prevăzute cu tehnologie de blocare a bolţului frontal, conforme cu cele mai recente reglementări în domeniul siguranţei şi proiectate să se potrivească perfect.

MEq
By MEq septembrie 21, 2015 11:45